Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivaju je

SDP: Kako je moguće da Marijana Petir nije znala za afere?

\'18.03.2011., Sisak - Siscko-moslavacki SDP-ovci optuzuju saborsku zastupnicu HSS-a Marijanu Petir za malverzacije u Fondu za zastitu okolisa.(ARHIVA) Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
\'Nikola Cutuk/PIXSELL\'
19.03.2011.
u 11:24

Sve su to laži. Da je netko i pronevjerio novac, bi li to stavio u financijski plan? - kaže Petir

Županijski SDP jučer je javno zatražio nadležne institucije da ispitaju odgovornost članova Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zbog afera koje su u Fondu otkrivene. Posebno su upozorili na odgovornost članice UO-a Marijane Petir, HSS-ove saborske zastupnice, napominjući kako je se često moglo vidjeti u društvu Vinka Mladinea, bivšeg direktora Fonda, osumnjičenog za zloporabu položaja i ovlasti.

Putovala s Mladineom

– Financijski plan donosi Upravni odbor Fonda. Također, to tijelo usvaja godišnji obračun financijskog plana kojemu direktor podnosi sva svoja izvješća. Kako je moguće da Marijana Petir i ostali članovi nisu baš ništa znali o aferama u Fondu – rekla je Milena Pavković-Novotny, članica predsjedništva županijskog SDP-a. Josip Takač napomenuo je da zbog događaja oko Fonda županijski SDP ima pravo i obvezu postaviti pitanje odgovornosti svih članova UO pa tako i Marijane Petir.

– Posljednjih mjeseci Vinko Mladineo je puno putovao, a Marijana Petir je često bila s njim. Upravo u vrijeme tih obilazaka uhićen je zbog sumnje u pronevjeru oko 700 milijuna kuna. Je li ona bila slučajna suputnica ili njegova bliska suradnica i osoba od povjerenja – zapitao je na konferenciji pod nazivom "Gdje su nestali milijuni Fonda za zaštitu okoliša." Marijana Petir smatra SDP-ove prozivke neutemeljenima.

Županica prikriva sebe

– Sve su to laži i obmane. Fimi-media nije nikada ni bila na dnevnom redu Upravnog odbora. A da je netko i pronevjerio novac bi to stavio u financijski plan? Ovakvim prozivkama SDP odnosno županica preko svojih glasnogovornika samo pokušava prikriti svoj nerad – rekla je Petir.

Komentara 9

BR
brownie
19:31 21.03.2011.

samo ti marijančice stavi još veći križ oko vrata,ko tebi šta može,kad kradeze izgubi vi bute opet pri vlasti,morti buš s jacom čuvala ovce ispred remetinca,bit će posla

LJ
love joe
17:12 19.03.2011.

ma sram ih bilo sve joj to nameštaju ljubomorni ipak je ona čestita da je u vezi sa svećenikom zar vam treba što poštenije i iskrenije ništa nam ne preostaje nego da kažemo u pravu si marija

SP
spec
18:15 19.03.2011.

Ova zena je nakrcana zlom,stvarno je odvratna i kao politicarka i kao osoba,ako cu reci da mi je i Kosor simpaticnija onda sam sve rekao. A da ima pravne drzave vec bi ona kartala sa Mladineom u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije