Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sklopili sporazum

SDP i HNS zajedno će na izbore, u savez im stiže i HSU

'13.09.2012., Sisak - Predsjednica sisackog SDP-a Kristina Ikic Banicek i predsjednik sisackog HNS-a Vlado Anducic potpisali su sporazum o zajednickom nastupu njihovih stranaka na lokalnim izborima 20
Nikola Čutuk/Pixsell
14.09.2012.
u 08:45

Kristina Ikić Baniček dogovor s Vladom Andučićem postiže u vrijeme pokušaja svoje smjene

Iako su prije samo tri mjeseca najavili samostalan izlazak na lokalne izbore, socijaldemokrati i narodnjaci sklopili su jučer sporazum o zajedničkom nastupu, prvi predizborni savez na području Siska. Potpisali su ga predsjednica gradske organizacije SDP-a Kristina Ikić Baniček i predsjednik podružnice HNS-a Vlado Andučić. Riječ je o inače zasebno istaknutim pretendentima na gradonačelničku fotelju. Ipak su državni, a do sada i lokalni koalicijski partneri iznova ujedinili snage te će nastupati sa zajedničkim kandidatima za izvršnu vlast te listom za Gradsko vijeće. Iako gradonačelnik može biti samo jedan, nije odlučeno tko.

Dobra, ali neželjena opcija

– Surađivat ćemo sporazumnim dogovorima, a kandidate dogovoriti konsenzusom, ne samo temeljem prijateljskog odnosa nego i rejtinga stranaka i pojedinaca. Nisu bitne fotelje, već da građanima krene bolje – kaže Ikić Baniček.

Ističu kako nema ničeg neprirodnog u tome da stranka ima svog kandidata.

– Naša je poruka građanima da možemo raditi, a da nismo unaprijed podijelili plijen. Naglasak je na odgovornosti, a ne na hrpi ljudi koja čeka direktorske pozicije. Komunalna infrastruktura u jednoj ulici nema veze s "lijevo ili desno", tu žive građani svih opcija i jednako im je teško, kaže Andučić. Zanimljivo je da SDP ovaj sporazum potpisuje u jeku pokušaja smjene Kristine Ikić Baniček na državnoj razini. Naime, Predsjedništvo stranke navodno ovih dana odlučuje o raspuštanju gradske organizacije, a riječ je o pokušajima postavljanja županici Marini Lovrić Merzel bliskog kruga suradnika s Damirom Pahićem, ravnateljem Opće bolnice kao gradonačelničkim kandidatom. No, po svemu sudeći od te opcije – neće biti ništa.

Raspuštanje bi bilo suludo

– Takvi glasovi dolaze do mene otkako sam predsjednica. Nikakva slična odluka nije donesena. I danas pokazujemo da organizacija jako dobro radi te bi je bilo suludo raspuštati uoči izbora, kaže Ikić Baniček. SDP-u i HNS-u uskoro bi se trebao priključiti i HSU.

Komentara 10

PR
promill
10:06 14.09.2012.

Pomest će ih laburisti!

CR
crni7777
10:34 14.09.2012.

Pitanje: postoji li kakav kriterij za učlanjenje recimo u HNS, npr. nije moguće učlanjenje osoba koje su u 90-tima aktivno sudjelovale na rušenju RH?

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
09:28 14.09.2012.

Budimo realni, ova ekipa da sada iako sam glasao za njih, ne zaslužuje slijedeći mandat niti po jednom kriteriju. Dovoljno je reći - SPORTSKA DVORANA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije