Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Multimedija

Rok, Bara, Jan, Mes, Pep, Ata, Bot ulaze sada i u naše domove

muzej
MATIJA TOPOLOVEC/PIXSELL
14.09.2010.
u 15:30

Vrhunska multimedijska aplikacija jedinstvena je u svijetu i gledatelju nudi virtualni ulazak u špilju te detaljan pregled rekonstrukcija neandertalaca

Šest mjeseci nakon otvaranja Muzeja krapinskih neandertalaca i više od sto tisuća posjetitelja svjetlo dana ugledao je novi, interaktivni DVD na hrvatskom, njemačkom, engleskom i slovenskom jeziku s izvornim govornicima.

Interaktivni DVD

Multimedijalni interaktivni DVD nudi detaljnu virtualnu šetnju s audiovodičem cijelim stalnim postavom Muzeja krapinskih neandertalaca i nalazištem Hušnjakovo.

– Muzej je sam po sebi impresivan doživljaj za svakoga, a u jednom posjetu nije moguće doživjeti baš sve, a kod kuće pred računalom taj se doživljaj može oživiti i produbiti, i to prema želji samog korisnika jer DVD nudi mogućnost da se pažljivije istraži postav muzeja – rekla je Goranka Horjan, ravnateljica Muzeja Hrvatskoga zagorja.

Klikom u šetnju

– Samo jednim klikom miša zainteresirani za virtualnu šetnju mogu pretraživati po želji i odabiru teme i fotografije te produbiti saznanja o neandertalskom čovjeku i razdoblju u kojemu je živio, a nudi im se niz drugih informacija iz 39 tematskih cjelina – rekao je Ervin Šilić, autor DVD-a iz tvrtke Novena, koja je uz Muzej Hrvatskoga zagorja izdavač DVD-a.

Vrhunska multimedijska aplikacija jedinstvena je u svijetu i gledatelju nudi virtualni ulazak u špilju te detaljan pregled rekonstrukcija neandertalaca. Podrobnije se mogu vidjeti kosti, rituali u polušpilji.., kojima su autori postava, paleontolog Jakov Radovčić i arhitekt Željko Kovačić, nadjenuli i imena pa se pobliže mogu upoznati Bara, Step Pep, Bot, Rok, Mak, Tak, Jan, Ata, Bot i Mes.

Ovakav način prezentacije muzeja prof. dr. Gerd Christian Weinger, ravnatelj njemačkog Muzeja Nenaderthal iz Mettmaana, nazvao je zadnjim trendom u muzeologiji. Inače dr. Weniger projekt stvaranja novog muzeja pratio je zadnjih 15 godina te je recenzent postava u muzeju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije