Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobično druženje

Roditeljski sastanak u lovačkom domu u Sušobregu

'roditeljski_vip_zag_150610'
''
17.06.2010.
u 13:45

Učenici šestog razreda i njihovi roditelji s razrednikom i ravnateljem škole družili su se uz roštilj u prirodi.

Na održavanje neobičnog roditeljskog sastanka odlučili su se roditelji učenika 6. razreda Osnovne škole Konjščina.

Prihvativši prijedlog razrednika Željka Lovrića, vjeroučitelja, odlučili su održati roditeljski u prirodi, u lovačkom domu u Sušobregu pokraj Konjščine.

– Već nekoliko godina bavim se idejom da barem jedan od četiri roditeljska sastanka, koliko ih godišnje imamo, provedemo u opuštenijoj atmosferi, ali do sada mi je bilo neugodno od roditelja tražiti da žrtvuju svoj slobodan dan. S obzirom na to da se upravo održavaju Dani otvorenih vrata naše škole, i smatrajući kako bi to bio najkonkretniji način realizacije Otvorenih vrata, predložio sam roditeljima da posljednji sastanak ove školske godine provedemo u prirodi, na pikniku uz roštilj. Neformalno okruženje pomoći će roditeljima i meni da kroz druženje porazgovaramo o eventualnim problemima, a samim roditeljima da se uzajamno bolje upoznaju i razmijene iskustva u odgoju svoje djece. To se na klasičnom sastanku, gdje roditelji dođu, pogledaju ocjene i odu kući, ne može postići, a škola time pokazuje da prati novi pedagoški standard o boljoj suradnji škole i roditelja. Siguran sam da ćemo u druženju provesti ugodan dan, i da bi to mogla postati tradicija – kazao nam je razrednik Lovrić u Sušobregu, na neobičnom roditeljskom sastanku kojem su se, osim roditelja dvoje djece koji su bili spriječeni, odazvali roditelji ostalih 20 učenika, što je na roditeljskim sastancima prava rijetkost.

A sastanku u prirodi pridružio se i Ivan Jurina, ravnatelj OŠ Konjščina. I razrednik Željko Lovrić, i djeca, i svi roditelji, pa i ravnatelj škole, zaželjeli su da takvih sastanaka bude što više i - da budu što češći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije