Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očitovanja

Reakcija HND-a Glasa Istre na reagiranje člana Uprave

glas istre
Duško Marušić/Pixsell
27.03.2010.
u 14:03

Ovakav potez Uprave jasna je poruka te pritisak i na sve ostale članove redakcije da dobro razmisle kako će i o kome pisati u budućnosti, što nipošto ne možemo prihvatiti, priopćio je ogranak Hrvatskog novinarskog društva Glasa Istre.

Oštro osuđujemo i potpuno se ograđujemo od jučerašnjeg reagiranja člana Uprave Glasa Istre Alberta Faggiana koji je iskoristio medijski prostor da se u vlastitim novinama razračunava s novinarima.

Ovakav potez Uprave jasna je poruka te pritisak i na sve ostale članove redakcije da dobro razmisle kako će i o kome pisati u budućnosti, što nipošto ne možemo prihvatiti, priopćio je ogranak Hrvatskog novinarskog društva Glasa Istre i redakcija na čelu sa v. d. glavnog urednika Draženom Dobrilom. - Iz reagiranja Alberta Faggiana vidljiv je očiti pokušaj utjecanja i direktnog uplitanja u uređivačku politiku lista kako bi se obranila treća strana, u konkretnom slučaju župan Ivan Jakovčić i županijska javna poduzeća koje je novinar u svom komentaru prozvao.

Pitamo se ne bi li trebao reagirati Jakovčić, a ne Faggian koji ga brani, i kakvu to poruku vlasnik šalje čitateljima ali i novinarima, otvoreno se svrstavajući uz vlast, navodi se u prioćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije