Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoološki vrt

Razgledavanje lavova u Osijeku uz pomoć safari jeepa

Lavovi (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/3
03.04.2012.
u 11:50

Hrabriji posjetitelji mogu ući i sjesti za upravljač vozila koje se nalazi u lavljoj nastambi

OSIJEK – Na korak do lava Karlosa i njegove partnerice Lajke Osječani od danas mogu uz pomoć safari jeepa. Jedinstven doživljaj savane smjestio se u središte osječkog zoološkog vrta. U lavlju nastambu "parkirao" se 40 godina stari safari jeep s pojačanim staklima i haubom koji je do krova zaštićen strujom.

– Vozilo je potpuno sigurno za posjetitelje. Nešto slično, koliko mi je poznato, postoji samo u zoološkim vrtovima u San Diegu i poljskom Wroclawu – ističe Denis Vedlin, rukovoditelj Zoološkog vrta Osijek.

Hrabriji posjetitelji mogu ući i sjesti za upravljač vozila koje se nalazi u lavljoj nastambi. Doživljaj će upotpuniti zvukovi savane.

– Meso smo im bili bacili na haubu, ali ih je opekla struja, pa lavovi sada više ne prilaze vozilu – kaže on.

Ova ponuda osječkog zoološkog vrta za sada je jedinstvena u Hrvatskoj i regiji. Za posjetitelje je besplatna.

– Tijekom ljeta sagradit ćemo i otok Madagaskar za posjetitelje na kojem će živjeti šest lemura. Nov je pogled na tigra koji se više neće gledati kroz rešetke nego kroz debelo staklo – dodala je Tatjana Elez, glasnogovornica Unikoma, gradske tvrtke u čijem se sastavu nalazi i ZOO.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije