Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pedijatrija

Ravnatelj riječkog KBC-a nije smijenio dr. Prpića

pedijatrija
Arhiva VL
29.03.2010.
u 18:32

Nakon što je, u dogovoru s ravnateljstvom KBC-a, uspio uvesti reda i discipline u rad klinike, ustaljene navike i interesi pojedinaca postali su ugroženi i krenulo se u potpisivanje peticije za smjenu dr. Prpića.

RIJEKA - Ravnatelj riječkog KBC-a Herman Haller ni nakon sastanka što ga je jutros održao s liječnicima Dječje bolnice Kantrida nije odlučio treba li ili ne dr. Igora Prpića smijeniti s mjesta predstojnika Klinike za pedijatriju KBC-a. Iako liječničko-pravničko povjerenstvo, koje je prošli tjedan sastavio sastavljeno Haller s namjerom da provjeri pritužbe liječnika bolnice na rad šefa klinike, nije pronašlo nijednu zamjerku na njegov način poslovanja (osim da rad bolnice narušava loša komunikacija među osobljem), trinaestero liječnika - potpisnika peticije ne odustaje od namjere da se dr. Prpić razriješi dužnosti.

Neslužbeno, sam dr. Prpić odlučio je da neće dati ostavku. Po dolasku na mjesto predstojnika, prije četiri mjeseca, zatekao je višegodišnje organizacijske probleme (liste čekanja od tro do šest mjeseci, nepostojanje rasporeda rada liječnika, neispunjavanje ugovora sklopljenih s HZZO-om, lažno prikazivanje popunjenosti bolnice, neorganiziranu edukaciju 34 specijalizanta u bolnici...) i pokrenuo niz organizacijskih poteza, čemu su se kolege-liječnici usprotivili.

Nakon što je, u dogovoru s ravnateljstvom KBC-a, uspio uvesti reda i discipline u rad klinike, ustaljene navike i interesi pojedinaca postali su ugroženi i krenulo se u potpisivanje peticije.

Po svemu sudeći, o eventualnom smjenjivanju predstojnika pedijatrije i imenovanju novoga (pobunjeni liječnici predlažu dr. Mladena Peršića) morat će odlučiti Upravno vijeće KBC-a Rijeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije