Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka voda

Rakovica štedi, a Draganić gradi

'24.03.2011. karlovac - Radnici Vodovoda i kanalizacije pustali vodu u Radicevoj ulici. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
19.07.2011.
u 09:23

Općina Rakovica ima sve razvijeniji kontinentalni turizam, pa mještani već štede vodne kapacitete

Turistička je sezona, a u Rakovici je sve više gostiju, stoga apeliram na mještane da budu štedljivi, da ne zalijevaju vrtove i druge privatne površine i ne peru automobile, kako ne bismo morali uvesti stroge redukcije pitke vode, apel je Franje Franjkovića, načelnika općine Rakovica, koja jedina u Karlovačkoj županiji trenutačno razmišlja o štednji vode.

 Srećom, u drugim dijelovima županije, pa tako i u samom Karlovcu, situacija nije ozbiljna, unatoč najavi Hrvatskih voda da će, ako suše potraju, za nešto više od mjesec dana čitava Hrvatska morati razmišljati o skromnijem korištenju pitke vode.

 – Imamo blago povećanu potrošnju pitke vode i zasad ne razmišljamo o štednji, no sve ovisi o tome koliko će suše potrajati. Najgore je, zapravo, stanovnicima Draganića, koji zadnjih nekoliko tjedana imaju stalne prekide opskrbe pitkom vodom. Razlog je gradnja novog većeg cjevovoda, koji će zadovoljiti potrebe za pitkom vodom mještana i nove benzinske crpke na autocesti – rekao je Josip Vlašić, tehnički direktor karlovačkog Vodovoda i kanalizacije. Za tri će tjedna biti sagrađen novi cjevovod koji se na tom području gradi u sklopu projekta ISPA. Sada mještanima Draganića pitku vodu dopremaju i vatrogasci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije