Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podjela ‘zarade’

Radnici će doći na red nakon isplate Karlovačke banke

pamucna
kristina štedul fabac/pixsell
27.08.2010.
u 15:57

U tvornici je prije osam godina, kada je otvoren stečaj, radilo čak 1100 djelatnika.

Tri mjeseca nakon prodaje dugoreške Pamučne industrije nije počela isplata dugovanja bivšim djelatnicima tvornice.

 – Potkraj kolovoza bit će održano ročište za namirenje Karlovačke banke, koja je najveći vjerovnik tvornice u stečaju, nakon čega ćemo znati koji nam je iznos ostao za isplatu potraživanja radnicima i drugim vjerovnicima – kazala je Jasna Brajdić, stečajna upraviteljica dugoreške Pamučne. Podsjetimo, tvornica je VIS-u iz Varaždina, odnosno grupaciji T7, prije tri mjeseca prodana za 30,8 milijuna kuna. U trenutku otvaranja stečaja, u svibnju 2002., u tvornici je radilo 1100 zaposlenika, a prodana je sa 15 radnika koji su proizvodili struju, dok je proizvodnja tekstila obustavljena u prosincu 2009.

 Duguju milijune

 Tvornica duguje bivšim radnicima plaće, otpremnine, doprinose - dug se penje na oko 50 milijuna kuna, pa je malo vjerojatno da će radnicima biti isplaćena većina potraživanja.

 Daljnja prodaja

 – Pamučna raspolaže s još nekoliko objekata; zgradom kadrovske službe i domom, pogonom u Generalskom Stolu i apartmanom na Jadranu. Objekti nisu imovinsko-pravno sređeni, odnosno Pamučna im gruntovno nije vlasnik, tako da pokušavamo riješiti te probleme kako bismo i tu imovinu mogli prodati – objasnila je Jasna Brajdić. Vlasništvo nad zgradama kadrovske službe i doma, koje se nalaze u krugu tvornice, rješava se putem Fonda za privatizaciju, za apartman moraju ishoditi gruntovni list.

 Stjepan Pavić, vlasnik Glastexa, koji je nekada za tvornicu nabavljao pamuk, a bio je i jedan od potencijalnih kupaca Pamučne, povukao je založno pravo s pogona u Generalskom Stolu. Učinio je to pola godine nakon što je naplatio dug.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije