Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjed

Radnici Adriachema hodali za križem i zaustavili promet

adriachem (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/6
11.02.2013.
u 14:03

Ozren Matijašević traži ostavku stečajnog upravitelja Jukića, gradonačelnik Berket podržao zahtjeve radnika

Bivši radnici kaštelanskog Adriachema prosvjednom su šetnjom preko pješačkih prijelaza pred tvorničkom zgradom hodali za križem na kojem su pisali ime svoje tvrtke i na 15 minuta zaustavili promet Ulicom Franje Tuđmana.

Oko 150 bivši radnika traže smjenu stečajnog upravitelja Ive Jukića i da se država, koja je većinski vlasnik tvrtke, odrekne potraživanja u korist radnika.

- Bilo je planirano da ranicima u stečajnom postupku pripadne oko 70 milijuna kuna. U dosadašnja četiri dražbena kruga nitko se nije javio za kupnju imovine Adriachema, a ako se proda u petom krugu radnici će dobiti samo 6 milijuna, ne odrekne li se država potraživanja – rekao je bivši radnik Jozo Stipanović.

Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a tvrdi kako je stečajni upravitelj Jukić u stečajnom postupku napravio goleme troškove.

- Državno je odvjetništvo protiv Jukića podignulo optužnicu i u tijeku je kazneni postupak u kojem ga se tereti za gospodarski kriminal od 7 milijuna kuna u drugoj firmi u kojoj je bio stečajni upravitelj - istaknuo je Matijašević koji kaže da mu je ministar Orsat Miljanić obećao promjenu zakona kako se to ne bi više moglo događati.

Na prosvjedu je bio i kaštelanski gradonačelnik Joško Berket koji je istaknuo da se Grad svojih potraživanja odrekao te pozvao državu da učini isto.

>>Adriachem na dražbu, radnici potražuju 10 neisplaćenih plaća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije