Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam poslova

Puno je korupcije i zapošljava se po vezi

'18.10.2013., Koprivnica - U organizaciji Hrvatskog zavoda za zaposljavanje i pod pokroviteljstvom Koprivnicko-krizevacke zupanije i Grada Koprivnice, u sportskoj dvorani OS A. N. Gostovinski odrzan j
Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
1/3
19.10.2013.
u 12:10

Trećina od onih koji predaju životopis poslodavcima kroz šest mjeseci nakon sajma nađe posao, tvrdi J. Čapalija iz Zavoda za zapošljavanje

Bez posla sam već više od tri godine. Radio bih bilo što, ali nema ničega. Ne mogu upasti ni na javne radove, na košnju trave, znate onda koliko je sati. To što sam bio branitelj češće mi odmaže, nego pomaže - istaknuo je 46-godišnji prodavač po struci Miroslav Radulović na jučerašnjem 7. sajmu poslova Koprivničko-križevačke županije. Dodao je kako je prošao gotovo sve poslodavce koji su se predstavljali u koprivničkoj dvorani Branimir, ali da nije naišao na ništa konkretno.

\'Pro forme\'

- Mislim da se sajam poslova održava pro forme - istaknuo je on.

Ekonomistica Luca Mikulić (30) uglavnom radi sezonske poslove, često i u inozemstvu.

- Tražim dobro plaćeni posao, po mogućnosti u struci, ali ne bih previše birala s obzirom na situaciju u državi. No, posla nema previše jer je kod nas još uvijek puno korupcije i zapošljava se po vezi - kazala je ona.

Sličnog je mišljenja i Ivan Hanžeković (27), koji ima pet godina radnog iskustva kao vozač, a u nekim tvrtkama radio je i na strojevima. Radi uglavnom sezonski, a s dolaskom jeseni ponovno je završio na burzi rada.

- U zadnjoj tvrtki u kojoj sam radio bio sam najmlađi i rekli su mi da će baš mene otpustiti jer ću lakše naći posao od drugih. Nisu marili previše za to kako sam obavljao svoj posao. Korumpirano društvo i veze, na žalost, i dalje čine svoje - rekao je Ivan.

Treba vremena

Na sajmu poslova bilo je 57 sudionika, prvenstveno poslodavaca. Zaprimili su brojne životopise i zamolbe posjetitelja.

- Na svakom sajmu poslova dosad bilo je više od tisuću posjetitelja, nezaposlene osobe i one koje namjeravaju promijeniti posao. Ne očekuje se da će se odmah na sajmu dogovoriti posao, ali podaci i iskustvo nam govore da je u narednih šest mjeseci nakon održavanja u pravilu bilo oko 30 posto dogovorenih zapošljavanja od predanih životopisa poslodavcima - izjavila je Jadranka Čapalija, predstojnica Zavoda za zapošljavanje, područne službe u Križevcima, koja i organizira sajam poslova. Dodala da se na njemu konkretno nudilo 200-tinjak radnih mjesta, od čega 29 u inozemstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije