Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više letova

Pulska zračna luka povećat će promet za najmanje deset posto

avion
Jurica Galoić/Pixsell
03.05.2011.
u 13:03

Prošle je godine kroz Zračnu luku Pula prošlo 360.000 gostiju, a najviše redovitih linija ove se sezone iz Pule uvodi za Rusiju

Uz brojne čarter-letove i nove linije na kojima građani mogu kupiti karte, Zračna luka Pula ove godine planira promet veći za najmanje 10 posto u odnosu na prošlu godinu, kaže voditelj odjela razvoja Zračne luke Andrija Kuzmanić.

Prošle je godine kroz pulsku Zračnu luku prošlo 360.000 gostiju. Najviše redovitih linija ove se sezone iz Pule uvodi za Rusiju što je dobar potez jer od ukupnog broja gostiju na pulskom aerodromu čak 40 posto čine Rusi. Prvi zrakoplov iz Moskve ove je sezone u Pulu sletio 30. travnja, a do jeseni srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom letjet će iz Pule za Moskvu avioprijevoznik Transero.

U slobodnoj prodaji ove su sezone i karte na letu za Finsku, Helsinki (subotom), za Belgiju (Bruxelles) moći će se Ryanairom ponedjeljkom i subotom. Ista niskobudžetna aviokompanija vozit će iz Pule za London četiri dana u tjednu, a za Frankfurt u Njemačkoj Ryanair će iz Pule letjeti utorkom i subotom.

Kompanija Germanwings povezivat će Istru s Kölnom i Berlinom nekoliko puta u tjednu. Prema Norveškoj (Oslo) utorkom i subotom, a prema Švedskoj (Stockholm) srijedom će iz Pule voziti kompanija Norwegian. Croatia Airlines, osim na domaćim linijama, spajat će Pulu utorkom s Amsterdamom.

Iako je prije dvije godine bila uvedena linija Pula – Beograd, koja se pokazala jednom od najprofitabilnijih, za sada nema najava da će linije opet biti jer JAT nema dovoljne kapacitete.

Ključne riječi

Komentara 2

KU
kukuriku
14:16 03.05.2011.

..samo neka donesu $olde...!!

MU
mala ulica
11:57 10.05.2011.

Samo da im ponudimo zadovoljavajuću uslugu jer ko ne se neće vratiti i ninega poslati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije