Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv zlouporabe

Pula počela nadzirati korištenje socijalnih stanova

Pula, Arena
Duško Marušić
04.03.2011.
u 16:31

Gradska služba za zastupanje pokrenula je deset sudskih sporova kako bi se stanovi vratili Gradu i dali obiteljima koje su doista potrebite

U vremenima kada je i sve više Puljana bez krova nad glavom pa plaćaju preskupa podstanarstva, mnogi se nadaju socijalnim stanovima, no potreba je više od mogućnosti.

I zbog toga je Grad Pula počeo češljati korisnike socijalnih stanova, jer se ispostavilo da se neki ne koriste zbog socijalne situacije nego se iznajmljuju ili koriste za ljetovanje. Krajem prošle godine oduzeta su četiri stana koja se nisu koristila po propisima za socijalne potrebe. Krajem prošlog tjedna Grad je oduzeo još 13 stanova zbog takvih situacija.

Gradska služba za zastupanje pokrenula je deset sudskih sporova kako bi se stanovi vratili Gradu i dali obiteljima koje su doista potrebite. Tri se stana pokušavaju vratiti izravnom pogodbom. Otkriveno je mnogo nepravilnosti u korištenju gradskih stanova.

Nedavno je Grad otkazao ugovor o najmu još jednog stana jer je inspekcija komunalnog redarstva utvrdila da se osoba koja je najam dobila kao socijalnu kategoriju stanom koristi za ljetovanje!

Osoba je, naime, imala drugi stan, a ovaj gradski od približno 36 četvornih metara dodijeljen je prije 5 godina. Najamnina je iznosila 0,5 eura po kvadratu. Čak i za one koji su doista socijalno ugroženi 0,5 eura po kvadratu je poklonjena stanarina. Takvi stanovi u Puli u podstanarstvu stoje najmanje 200 eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije