Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)suradnja

Pucaju prijavama, hladni rat na kraju

Bandić i Čović na Sljemenu
Anto Magzan/Pixsel
06.03.2010.
u 15:42

Prvo je I. Čović prijavio L. Tomić, I. Tolića i ravnatelja Sv. Duha M. Bušića, oni su mu vratili, a seriju tužbi nastavlja M. Bandić prijavom za Zagrepčanku.

Umjesto poslovanjem i investicijama Zagrebačkog holdinga, u upravi te tvrtke bombardiraju se međusobnim prijavama USKOK-u i Državnom odvjetništvu.

Nije bilo ovrhe

Počelo je prijavom Ive Čovića, predsjednika uprave Holdinga koji je na to mjesto došao na inzistiranje šefa SDP-a Zorana Milanovića u vrijeme dok je gradonačelnik Milan Bandić još bio u toj stranci, protiv članova uprave Ivana Tolića i Lidije Tomić te ravnatelja bolnice “Sveti Duh” Mladena Bušića. Čović ih sumnjiči da su neovlaštenim postupcima nanijeli štetu tvrtki jer su Ivan Tolić, član uprave za promet i direktor ZET-a, i Lidija Tomić, članica uprave za nabavu, potpisali cesiju kojom su obvezu plaćanja pet milijuna kuna vrijednog projekta za garažu prenijeli na Grad Zagreb. Naime, Čovićev prethodnik Slobodan Ljubičić bio je potpisao pismo namjere kojim je jamčio bolnici “Sveti Duh” osiguranje sredstava čime je bolnici omogućio raspisivanje natječaja za projektiranje garaže s petsto parkirališnih mjesta. Čović nije želio arhitektonskom uredu Zoinvest platiti tih pet milijuna kuna, pa su Tolić i Tomić iskoristili svoje pravo potpisivanja ugovora do pet milijuna kuna i obvezu prenijeli na Grad. Tim su potezom, kako doznajemo od izvora iz bolnice “Sv. Duh”, spasili poslovanje bolnice jer su spriječili ovrhu na računu bolnice kojoj bi u pitanje došle plaće radnika. Račun za projektiranje platio je Grad. Samostalni potez Bandićevih ljudi ražestio je Čovića. No, članovi uprave I. Tolić i L. Tomić te ravnatelj M. Bušić nisu ostali dužni te su na Čovićevu prijavu reagirali protuprijavom za dovođenje u opasnost poslovanja bolnice.

Ta bi prijava mogla biti opasnija nego ona koju je pokrenuo Čović jer on nije poštovao ugovor koji je potpisao njegov prethodnik Ljubičić.

Osveta i sukobi

– Ne bih se ja sad bavio stvarima koje su prošle. Bitno je da projekt garaže ide dalje. Imamo građevinsku dozvolu – komentirao je slučaj “prijava” ravnatelj Bušić.

 Za garažu je ove godine u planu Holdinga predviđeno četiri milijuna kuna za plaćanje priprema radova i nadzora. L. Tomić i I. Tolić nisu nam se javljali na telefon, kao ni I. Čović koji je od četvrtka na godišnjem odmoru.

Čovićevi suradnici smatraju da je i prijava koju je protiv njega dignuo gradonačelnik Milan Bandić, zbog zloporabe položaja i ovlasti pri potpisivanju aneksa ugovora u propaloj prodaji Zagrepčanke, nastavak sukoba na relaciji Bandić – SDP i osveta jer se Čović usudio “dirati” u Bandićeve ljude.

Ključne riječi

Komentara 5

SI
sinkić
10:59 07.03.2010.

Zar samo bosanci direktori u tom holdingu?

DO
doktorica
19:51 06.03.2010.

HOLDING je lopovska udruga

DE
demokršćanin
17:09 06.03.2010.

ČEMU SLUŽI HOLDING? Bandić nas je prije osnivanja Holdinga uvjeravao kako će ta tvrtka pomoći Zagrebu i njegovim stanovnicima BOLJE , DJELOTVORNIJE i JEFTINIJE funkcioniranje grada.Možda je netko to i vjerovao.No Holding sada služi za uhljebljenje Bandiću poželjnih ljudi,za stvaranje gubitaka i bombardiranje jednih protiv drugih prijavama USKOK-u i DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU.Kada će se već jednom taj Bandić opametiti i raditi na korist svih zagrepčana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije