Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokaz i u Sisku

Publika iz pokretnog vagona na otpadu CIOS-a pratila Salomu

Apokaliptičan prostor pretvoren je u scenu
Nikola Čutuk/Pixsell
29.06.2012.
u 17:21

Imamo veliku tradiciju alternativnog teatra pa publika zna cijeniti nove izazove, kaže Novljaković

Program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala novog kazališta Eurokaz započeo je preksinoć u Sisku, gdje je gostovao po prvi put.

Uz Republiku mašte

U zanimljivom i pomalo apokaliptičnom ambijentu odlagališta otpada u firmi C.I.O.S. odigrana je nova verzija lanjske predstave, Krležine Salome. Malobrojna publika predstavu je gledala iz skučenog vagona kojim se kretala po tračnicama od scene do scene.
– Zbilja je malo čudno, i meni je bilo čudno. Pokazali smo kako ovakvi događaji mogu opstati i u neobičnom prostoru – komentirao je redatelj Branko Brezovec. Iako tekstove odavno znaju, glumci priznaju kako je glumiti u predstavi u ovom ambijentu bio izazov.
– Glumili smo u renesansnom okružju, pa u Avenue Mallu u okružju potrošačkog društva, a ovdje, rekao bih, u sumraku potrošačkog društva – zaključio je Damir Šaban. Po prvi put u program Eurokaza uvrštena je i jedna gotova predstava, Republika mašte Jasminke Petek Krapljan i Jasmina Novljakovića, koja u Sisku igra već neko vrijeme.
– Izuzetna nam je čast da je Republika mašte u Eurokazu jer se inače produkcije pripremaju posebno za festival. Sisak ima veliku tradiciju alternativnog teatra i sisačka publika zna cijeniti nove izazove u kazalištu – smatra Jasmin Novljaković, umjetnički voditelj Doma kulture.

Život u gradu industrije

U Republici mašte publika je mogla vidjeti kako je u gradu industrije izgledao bolji građanski život prije stotinu godina.

Ključne riječi

Komentara 1

IB
istina_boli
22:19 29.06.2012.

Vina i igara, to je sve sto je Sisku preostalo jer je ostalo pokradeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije