Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
shvatili ih ozbiljno

Prvotravanjska šala: Ispričavamo se, tigar Demetrio nije pobjegao

tigar (1)
Reuters/Pixsell
05.04.2013.
u 11:47

Demetrio je u kavezu, riječ je neslanoj šali, poručio je direktor ZOO-a Nediljko Ževrnja

– Tigar Demetrio u svom je kavezu, nema mjesta panici! Bila je to neslana šala – poručio je ravnatelj splitskog Zoološkog vrta Nediljko Ževrnja nakon što se Splitom u petak ujutro proširila informacija da je tigar pobjegao iz ZOO-a na Marjanu. Centar 112 kao i ZOO vrt primili su u petak ujutro na desetke poziva uspaničenih građana, a Osnovna škola Meje čak je zaključala svoja vrata tijekom prijepodnevne smjene te nisu pustili djecu iz zgrade na veliki odmor, nakon što je jedna majka, inače članica Školskog odbora, nazvala školu i ispričala da je čula kako je tigar pobjegao iz ZOO vrta. 

Riječ je o prvotravanjskoj šali, koja je objavljena na Facebooku, ali se internetom proširila tek jučer. Mnogi su nasjeli, stvorila se panika pa su lokalne radijske postaje cijelog jutra demantirale informaciju o tigru koji luta Marjanom. Demantirala ju je i Udruga Urbane Desnice koja se ujedno ispričala svim građanima koji su je doslovno shvatili.

– Ispričavamo se svim građanima grada Splita, ravnatelju ZOO-a, a naročito školarcima iz OŠ Meje koje učiteljica, zbog prvotravanjske šale objavljene na našem portalu o bijegu bengalskog tigra na Marjanu, nije htjela pustiti na odmor. Isprike svima, zaista nismo vjerovali kako će ova prvotravanjska vijest izazvati opću pomutnju u gradu pod Marjanom! A izabrana je upravo zbog toga kako bi se upozorilo na loše stanje u splitskom ZOO-u. Vijest je objavljena 1. 4., a očito se proširila po društvenim mrežama nekoliko dana poslije – kazao je tajnik Udruge Zvonimir Pavlinović.

>>VIDEO 'Cijeli život je stao zbog žirafe, što bi bilo da je došao slon!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije