Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali obrtnici

Prvi put nam netko nešto daje, a dosad su od nas svi samo tražili

'sisak - 02.07.2010., Sisak - Sisacko-moslavacka zupanica Marina Lovric Merzel dodijelila je sredstva 30-torici obrtnika. Photo:Nikola Cutuk/pIXSELL'
'Nikola Cutuk/pIXSELL'
04.07.2010.
u 06:50

Obrtniku Edi Stjepaneku iz Međurića županijska će potpora omogućiti izlaz iz zaduženosti u koju je ušao kupnjom preše za poboljšanje proizvodnje

Brojnim projektima poticanja obrtništva, te malog i srednjeg poduzetništva, koje provodi Sisačko-moslavačka županija, pridružen je još jedan. Prvi put su kroz program Nove investicije u proizvodne obrte dodijeljeni nepovratni poticaji od 10.000 kuna.

– U vrijeme duboke ekonomske krize i pada broja obrta ova će potpora mnogim obrtnicima naše županije biti dragocjena pomoć da stanu na svoje noge, a za neke će biti stvarna slamka spasa. Ovo je jedinstven slučaj da obrtnicima netko nešto daje, jer smo navikli da od nas samo traže – rekao je na prigodnoj svečanost uručenja potvrda o poticajima dopredsjednik HOK-a i predsjednik županijske Obrtničke komore Željko Vrbanus.

Stajalište je županijske uprave da i manji nepovratni iznosi mogu poticati proizvodnju, što je mogući generator postupnog izlaska iz ekonomske krize. Na javni poziv obrtnicima koji su investirali u unapređenje proizvodnje, stiglo je 37 zahtjeva, od kojih je 30 zadovoljilo kriterije.

– U protekle četiri godine Županija je u poticanje obrtništva, te malog i srednjeg poduzetništva, uložila 46,7 milijuna kuna, a s takvim ćemo projektima i nastaviti. Već za sljedeću godinu mogu najaviti novi, za poticaje izvoznim obrtima – rekla je županica Marina Lovrić Merzel. Na pomoći je u ime obrtnika zahvalio Adolf Cvanciger, koji je dodao: "Neka Bog dâ da sljedeće godine uz iznos poticaja bude još jedna nula".

Za Edu Stjepaneka iz Međurića, vlasnika proizvodno-uslužnog obrta ZE-SI, pomoć je došla u pravi čas. – Kupio sam prešu za spajanje transportnih traka i zadužio se. Zahvaljujući poticaju ipak ću postati financijski neovisan – kaže Edo.

Mario Novota iz Popovače, vlasnik obrta Medina kućica, ima ambiciozne planove u proizvodnji i plasmanu čokoladnih pralina.

– Kupnjom stroja napokon sam prevladao manufakturu i povećao proizvodnju. Tek ću se sada moći predstaviti i na prigodnim izložbama, da bih osigurao plasman svojih slatkih proizvoda – kaže Novota, koji će svaku kunu poticaja uložiti u razvoj proizvoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije