Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 70 godina

Prve bebe rađat će se u novoj zgradi potkraj srpnja

'sisak - 06.07.2010., Siak - Zupanica Lovric Merzel u pratnji ravnatelja Opce bolnice dr.Pahica obisla je novouredjeno rodiliste. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/pIXSELL'
07.07.2010.
u 04:50

Obnova objekta sisačkog rodilišta stajala je 35 milijuna kuna, a kupnja opreme još deset milijuna

Potkraj ovog mjeseca u Odjelu ginekologije i porodništva Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku trebale bi se roditi prve bebe. Najavila je to jučer sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel prilikom obilaska odjela na kojem se upravo izvode završni radovi na obnovi.

Cjelokupna investicija vrijedna je 45 mijuna kuna; 35 milijuna kuna stajali su Županiju radovi na obnovi zgrade, a 10 milijuna kuna nabava opreme. Županica je istaknula da će sa završetkom radova Sisak nakon 70 godina konačno dobiti odjel ginekologije kakav zaslužuje.

– Svi možemo dijeliti zadovoljstvo ovime što ovdje možemo vidjeti. Riječ je o zadnjoj riječi tehnologije i opreme koja se koristi u porodništvu i ginekologiji. Ovih zadnjih dana montirat će se još dio opreme. Osim toga, trebat će proći i nekoliko dana da se educira osoblje; ipak, riječ je o posve novoj opremi. Kada se sve namjesti, počisti i dezinficira počet će preseljenje. Bit će to potpuno klimatizirane, opremljene prostorije, a prostiru se na nešto malo manje od 5000 četvornih metara. Od idejnog projekta do završenja prošle su dvije i pol godine. Mislim da se malo tko može time pohvaliti, pogotovo jer smo to učinili bez ičije pomoći – rekla je županica Marina Lovrić Merzel. Obilasku je nazočio i Damir Pahić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić.

– Odjel ima 54 kreveta, tri operacijske dvorane, odjel za nedonoščad s kapacitetom za četiri intenzivna mjesta i dvadesetak mjesta za zdravu djecu. Sva medicinska oprema koja je korištena zadnja je tehnološka linija koja je bila kod proizvođača. Zadovoljni smo što ćemo moći raditi na takvoj opremi, ali bit će potrebna i odgovarajuća edukacija – rekao je Damir Pahić. Najavio je jedan od noviteta u sustavu koji očekuje buduće majke i njihovu djecu. One će, naime, u odjelu 24 sata dnevno moći biti uz dijete, jer će se u sobi moći obavljati kupanje, previjanje i hranjenje.

Inače, broj djece koja se rode u ovoj bolnici zadnjih godina raste - godišnje se rodi oko 1000 beba. Rečeno je da će se zbog boljih uvjeta na odjelu ta brojka gotovo sigurno povećati, jer će u sisačku bolnicu početi dolaziti više trudnica iz drugih dijelova Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije