Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Prosvjednici zapalili "pastiricu" Kosor i "ovna" Čobankovića

prosvjed, vinkovci (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/7
09.03.2011.
u 18:40

Više stotina Vinkovčana prosvjedovalo u pješačkoj zoni usprkos zabrani gradskih vlasti

Danas je bilo vruće u vinkovačkoj pješačkoj zoni iako je desetak minuta prije 17 sati tek nekoliko skupina od nekoliko desetaka građana stajalo na Trgu bana Šokčevića. No već u 17 sati pješačka je zona bila prilično popunjena prosvjednicima od kojih su mnogi nosili transparente.

Iako su vinkovačke vlasti zabranile okupljanje u pješačkoj zoni  i odredile kao mjesto prosvjeda malonogometno igralište Lokosi, nekoliko stotina prosvjednika, prema nekim procjenama njih 400 ili 500, točno u 17 sati okupilo se u pješačkoj zoni i održalo prosvjed koji je, osim jednog izgreda, protekao mirno i završio šetnjom prosvjednika vinkovačkim ulicama. Uzvikivali su poruke, najviše premijerki, ali i drugim dužnosnicima na vlasti. U samom početku protivnik prosvjeda za kojega su neki rekli da ima "dobru mirovinu i njemu je dobro uz HDZ", napao je verbalno sudionike prosvjeda okomivši se na one koji su nosili transparente pa je izbila tučnjava.

Uzavrele su strasti smirili seljaci koji su upravo pristigli dati potporu prosvjedu i pozvali nazočne na potporu seljačkim prosvjedima jer "mi ne želimo poticaje iz džepova građana", kako je rekao Tomislav Pokrovac. Izazivača izgreda policija je odvela i prosvjed je mirno nastavljen uz nekoliko desetaka interventnih i isto toliko običnih policajaca koji su bili na nekoliko punktova na Trgu bana Šokčevića i okolnim ulicama, ali nije bilo razloga za interveniranje.

Organizator prosvjeda Branimir Puškarić Busola rekao je kako na svakom koraku u Slavoniji vidi siromaštvo, ljude koji kopaju po kontejnerima i traže plastične boce da bi preživjeli.

– Želimo novu Hrvatsku, a ovi su lopovi uništili Hrvatsku. Moram se sramiti što svaku kunu moram tražiti od roditelja i pred djevojkom jer joj ne mogu platiti kavu – rekao je Puškarić na što su okupljeni uzvikivali: Lopovi! Lopovi!

Mogli su se vidjeti transparenti "Tražimo proglašenje elementarne nepogode zbog HDZ-ova upravljanja Hrvatskom", "Slavonija, jadna naša, prelila se čaša, "Čobi je sve širi dok hladan vjetar piri", "Impotentnoj Vladi "diže" se narod ", ali i "Stop progonu branitelja".

– Za 10 godina ova je vlast pokrala 100 milijardi kuna, a nije samo Ivo krao. Tražimo da se vrati ovom narodu svaka ukradena lipa. Večeras ovdje nismo seljaci, branitelji i građani, već jedno tijelo. U Saboru je Kelić iz Vinkovaca, ali u tri godine jednu riječ nije rekao iako Slavonija i naša županija propadaju. Nismo ovce, ali ošišali su nas do daske, ali novo runo koje će narasti nećemo dati ošišati – rekao je Pokrovac.

Jedna je žena demonstrativno poderala i spalila člansku iskaznicu HDZ-a. U prosvjednoj šetnji prosvjednici su prošli kraj sjedišta HDZ-a, SDP-a i HSS, a na kraju ispred Poglavarstva i izvikivali: "Odlazite, bando lopovska", "Lopovi, Lopovi".

Ključne riječi

Komentara 12

UT
utatica
20:49 09.03.2011.

Vidi sreće na licu te babetine, tako izgleda bijednik kad dobije svojih 5 minuta slave! Hoće li se postidjeti?

Avatar commentator
commentator
20:50 09.03.2011.

Zapalili sliku ćobe? Aj aj aj... to je loš vudu znak . Od toga ga nemogu spasiti ni milijuni, ni stramka ni familija, samo dragi Bog, ali uvjet je da se pokaje za svoje grijehe i vrati sve pokradeno.

OB
-obrisani-
19:14 09.03.2011.

Uzavrele strasti su smirili seljaci koji su upravo pristigli dati potporu prosvjedu i pozvali nazočne na potporu seljačkim prosvjedima jer \"mi ne želimo poticaje iz džepova građana\" kako je rekao Tomislav Pokrovac. ---------------------------------- On valjda zamišlja da novac raste naa grani. Pa ga uberu za proračun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije