Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni presudom

Prosvjednici u Rijeci Mesiću izvikivali "izdajnik"

Branitelji06
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/4
16.04.2011.
u 14:02

Mesić je učinio sve da se pokojni predsjednik i generali osude za udruženi zločinački pothvat - kazao je Binodić i podsjetio na riječi karizmatika vlč. Zlatka Suca “kako bi radije bio u koži Ante Gotovine, nego Stjepana Mesića”

Više od petstotinjak branitelja i građana Rijeke okupilo se danas na mirnom prosvjedu kojim su izrazili ogorčenje presudom Haaškog suda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Nakon okupljanja u 11 sati na Mostu hrvatskih branitelja krenuli su prema Korzu, a potom i prema Jadranskom trgu gdje se okupljenima obratio Mile Biondić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Rijeke. 

- Jučer je Hrvatska bila tužna i ponižena, pročitana presuda poruka je nama braniteljima da smo dio zločinačkog pothvata. Nažalost, dok većini nas kojima je bilo jasno da Hrvatska neće ući u Europu uhićenjem Gotovine, našim političkim šupljoglavcima to je bila jedina preokupacija. Na kraju smo dobili obećanja, nove administrativne zaskočice i otvaranje novih poglavlja. Možda će ova presuda malo ohladiti našu intelektualnu elitu koja bi htjela savršenog Hrvata uvesti u nesavršenu Europu. O našem sudstvu postoji posebno poglavlje koje treba rješavati, a ova presuda najgora je slika političkog suda u Haagu. Pitamo se kome treba ovakva Europa - kazao je Biondić i nastavio o pokušaju bacanja sjene na hrvatsku povijest i stvaranja moderne države. 

- Zato ćemo mi kao živi svjedoci Domovinskog rata učiti vas, mlade generacije koji ste rođeni u vihoru rata da je to najsvjetlija povijest. Nitko u Europi nije očekivao da ćemo to napraviti jer oni nemaju vojnike kao što Hrvatska ima svoje. Prisjetimo se kako je sve počelo, s nepriznavanjem hrvatskih simbola, izglasavanjem kulturne autonomije, a onda oružanom pobunom. Srce hrvatskog junaka je uz njegovu obitelj, naučen je braniti ono što je njegovo. Ako je obrana bila grijeh, neka nam sude - poručio je Biondić. napominjući kako se mirna Europa danas plaši stasitog i borbenog Hrvata, ona hoće, kazao je, poniznog slugu koji godinama dolazi moliti. 

- E, nećete, tako mi dragi Bog pomogao doživjeti da ovu mladost učimo da dolazi na koljenima moliti. Hrvati, ako hoće ući u Europu, ući će ponosna čela, kakvi su bili njihovi djedovi i očevi - rekao je Biondić i prozvao Račana, Mesića i Sanadera i predsjednika Josipovića zbog njihove uloge, potpisivanja Haške deklaracije i izručenja akcije Oluja Haaškom sudu. Okupljeni su posebno burno reagirali na Biondićevu prozivku Stjepana Mesića, uzvikujući “izdajnik”. 

- Mesić je učinio sve da se pokojni predsjednik i generali osude za udruženi zločinački pothvat - kazao je Binodić i podsjetio na riječi karizmatika vlč. Zlatka Suca “kako bi radije bio u koži Ante Gotovine, nego Stjepana Mesića”. 

- Ovo je poruka svima da ne mogu dirati u hrvatsku svetinju. Stojimo uz vas hrvatski generali, vi ste naš ponos, ne dajte se! - rekao je na kraju Mile Binodić. Prosvjednu povorku u Rijeci predvodila je i Nika Antolos, jedna od poznatih Feminnemki. Kao dijete poginulog hrvatskog branitelja pita se mora li se sramiti oca koji je dao život za domovinu. Ako je Gotovina zločinac, onda je i moj otac zločinac, kazala je.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
14:40 16.04.2011.

vidimo da se riječkom skupu nisu pridružili riječki SDP-ovci, koji su na početku rata dojavili četnicima da ovi branitelji sa slike dolaze na ličko ratište i tako ih izdali četnicima, koji su im pripremili vatreni doček! niti za tu izdaju hrvatskog naroda nitko nije sankcioniran, kao ni mesić za svoju! zato nam i je tako kako nam je!

HR
hrvatin
14:52 16.04.2011.

Svaka vam cast,posebno Niki Antolos i Biondicu.

VA
vabriga
14:59 16.04.2011.

Drug Linic je preko radio Rijeke najavio dolazak autobusa sa braniteljima na Vratnik. Samo zaslugom srece autobusi su kasnili dolaskom na Vratnik koji su raketirali piloti JNA. Sve je istina i dobro pamtimo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije