Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslodavac godine

Pročelnicima i tajnici od šest do osam tisuća kuna

dugaresa
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
29.12.2012.
u 16:36

‘Dobitnici’ su Helena Medić, Kristina Luketić i Mladen Rakočević, koji su odradili poslove za koje se inače angažiraju skupe pravničke tvrtke

Gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić odlučio je nagraditi troje svojih suradnika, zaposlenika gradske uprave.

 Zahtjevni poslovi

 To su pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, društvene djelatnosti, stambene, pravne i opće poslove te mjesnu samoupravu Kristina Luketić, tajnica Grada Helen Medić i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, zaštitu okoliša i imovinu Mladen Rakočević.

 – Svaki od njih je za nagradu dobio od šest do osam tisuća kuna neto – kaže Baršić.

 Ništa mu tu nije sporno.

 – Medić i Luketić su odradile mukotrpan posao podjele tvrtke Komunalno u dva poduzeća, što je bila zakonska obveza. Za takve poslove se inače angažiraju vanjske pravničke tvrtke, koje su skupe, a one su to odradile same – objašnjava gradonačelnik.

 Komunalno je podijeljeno na tvrtku Komunalno, koja se bavi odvodnjom i vodoopskrbom, i Čistoću, koja obuhvaća ostale komunalne usluge. Baršić ističe da se pazilo na troškove gradske uprave, s obzirom na gospodarsku krizu.

 – Nismo isplaćivali božićnici, uskrsnice niti regrese. Za blagdane smo jedino podijelili poklone za djecu – kaže Baršić.

 Rakočević je zaslužio nagradu jer je uradio prijedloge izmjena Generalnog urbanističkog plana i Urbanističkog plana uređenja Duge Rese, što je također vrlo zahtjevan zadatak, ali i uspješno proveden, s obzirom da je Gradsko vijeće usvojilo te prijedloge.

Upravo je na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici jednoglasno prihvaćen prijedlog izmjena UPU-a, koji obuhvaća širi prostor grada. Time je omogućeno ulaganje u izgradnju kapitalnih objekata na Trgu hrvatskih mučenika. Crkva je zainteresirana u izgradnju crkve za potrebe Župe Blaženog Alojzija Stepinca, Ministarstvo unutarnjih poslova u izgradnju nove policijske stanice, a privatnici iz Požege u izgradnju gradske tržnice.

 Napokon pravi trg

 – UPU valja promijeniti da bi se mogle ishoditi dozvole za te građevine. U Dugoj Resi su četiri trga, ali u stvarnosti niti jedan nije ‘pravi’. Uređenjem Trga hrvatskih mučenika dobili bismo prostor namijenjen prvenstveno pješacima – objašnjava Rakočević.

 Izrada stručne studije povjeren je Centru za prostorno uređenje i arhitekturu iz Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije