Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez u prometu

Prijeti šest velikih klizišta, njihova sanacija ŽUC-u je prioritet

kliziste
Dominik Grgurić/PIxsell
21.04.2013.
u 11:41

Posebno opasna su klizišta u Banskom Kovačevcu, Grdunu, Obrežu, Vivodini... Prijete i vozačima i vlasnicima obiteljskih kuća

Klizište u Banskom Kovačevcu opasno prijeti vozačima koji prolaze tom cestom, ali ugroženi su i vlasnici obližnjih kuća. Upozorenje je jednog stanovnika tog kraja, o kojem se raspravljalo i na zadnjoj sjednici Skupštine Karlovačke županije.

 Svjesni svih opasnosti koje klizišta donose, službe koje se bave održavanjem cesta okrenule su se rješavanju tih problema.

 Kraj zimske službe

 –Iako je zima bila duga i snijeg je još nedavno padao, vjerujemo kako je zimska služba i sve što ona nosi za ovu sezonu iza nas. Zato smo se okrenuli sanaciji klizišta, koja se redovito pojavljuju nakon zime i kišnog proljetnog perioda – rekao je ravnatelj Županijske uprave za ceste Boris Kozjan, te dodao:

 –Nije riječ o jednostavnim poslovima, kao što to neki smatraju. Za veća klizišta potrebno je sačiniti ozbiljan plan radova. Takvih velikih klizišta evidentirali smo šest na području kojeg pokrivamo. U tim slučajevima najprije je potrebno obaviti geomehanička ispitivanja.

 Na temelju tako dobivenih rezultata sačinjava se nalaz po kojem se obavlja sanacija. Zbog tih poslova zasad ne mogu konkretnije govoriti o terminima u kojima će se sanacija u ovim slučajevima obaviti. Ipak mogu obećati da će ti poslovi biti prioritet i da ćemo sve odraditi u najkraćem mogućem roku – rekao je ravnatelj Kozjan.

 Oprezno kroz Ozalj

 Od desetak lokacija na kojima su se tijekom zime aktivirala klizišta posebno opasne su u Banskom Kovačevcu, na Grdunu gdje je cestu potkopala obližnja Dobra, te nekoliko lokacija na području grada Ozlja, u Vivodini i Obrežu.Ostala mjesta također će se sanirati, no ona zasad ne prijete normalnom odvijanju prometa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije