Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Prijeti nam propast, pa time i gubitak radnih mjesta!

kolodvor
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
10.12.2012.
u 10:47

Županijskom vijećniku HDZ-a, bratu direktorice i vlasniku propalog IGM Tounj Ivanu Pađenu kupio dionice, iako nije bio zaposlenik

U Autobusnom kolodvoru Karlovac vlada samovolja, nezakonitosti i nepravilnosti. Prijeti nam propast, a time i pad vrijednosti dionica i gubitak radnih mjesta – poručuju Andrija Mamić, mali dioničar tvrtke i Vladimir Božičević, kojeg je supruga ovlastila da nastupa u njezino ime.

Skupina dioničara podignula je kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora, a sadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora, Branka Wasserbauera i trenutačne direktorice Ane Grgat, koja je tu funkciju preuzela 2010. Traže i izvanrednu sjednicu Glavne skupštine za što, kako tvrde, imaju dovoljan broj potpisa. Poslovanja s IGM-om Tounj, posrnule građevinske tvrtke u vlasništvu županijskog vijećnika HDZ-a i brata direktorice Ivana Pađena, smatraju pogubnim po tvrtku. Prijava je vrhunac višegodišnjeg sukoba.

 Dogovor – da ne plaća

 – Već kod privatizacije nije omogućeno da u njoj svi jednako sudjeluju, da bi potom Wasserbauer, koristeći svoj položaj direktora veću količinu dionica po povlaštenoj cijeni prodao Pađenu. To je protuzakonito, jer Pađen nije bio zaposlenik Autobusnog kolodvora Karlovac – stoji, između ostalog, u kaznenoj prijavi.

Mali dioničari objašnjavaju da je načinjena šteta tako što je AKK kupovao devize u bankama i zatim ih koristio za kupnju gospodarskog eksploziva u Češkoj i Slovačkoj. Za potrebe kamenoloma kupovao ga je IGM Tounj.

 – Po ispostavljenim računima, IGM nije plaćao robu, jer je takav bio dogovor između Wasserbauera i Pađena. Stoga je nastalo potraživanje od oko dva milijuna kuna bez kamata, koje zbog odlaska tounjske tvrtke u stečaj više neće biti moguće naplatiti.

Mnogi su izravnani kompenzacijama koje su bile nepovoljne – smatraju Mamić, Božičević i ostali mali dioničari. Dodaju da sumnju u pravilnost tih transakcija pobuđuje i to što je do 2011. godine Pađen bio član, ali i predsjednik Nadzornog odbora.

 Dizali kredite

 – Uvezen eksploziv AKK je unaprijed plaćao, ali je dalje prodavao IGM-u uz odgodu plaćanja i to je stvaralo višestruki gubitak. U više se navrata za nabavku eksploziva, odnosno kupnju deviza, moralo podizati kratkoročne kredite – navodi se u prijavi i dodaje da je Wasserbauer zbog obiteljskih veza radio na štetu vlastitog trgovačkog društva. Grgat nije željela komentirati navode, a Wasserbauer nije odgovorio na upit.

Ključne riječi

Komentara 2

GL
GlogovKolac
11:10 10.12.2012.

Dovoljno je vidjeti i da je prijevoz školaraca proteo riječki prijevoznik. Njima se isplati, Autotranspotu Karlovac ne... Katastrofa...

Avatar messerschmidt
messerschmidt
07:57 11.12.2012.

Glogov kolac, ne radi se o istoj firmi. Jedno je Autotransport, drugo je Autobusni kolodvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije