Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicija

Prije sutrašnjeg porinuća tankera Riječani mogu obići cijeli škver

\'14.11.2008., Rijeka - Obitelj Smaila zaposlena je u rijeckom 3. Maju. Ciscenje navoza nakon porinuca brioda, posutog ruzinim laticama. Photo: Goran Kovacic/Vecernji list\'
Goran Kovačić/Pixsell
12.03.2012.
u 16:15

Svi koji žele prošetati brodogradilištem u 9.30 sati mogu doći pred zapadni ulaz gdje će ih dočekati turistički vodiči.

Na sutrašnje porinuće tankera s trećemajskog navoza dva i polaganje kobilice za novogradnju 718 riječki su brodograditelji, već po staroj tradiciji, pozvali Riječane, a u suradnji sa Udrugom turističkih vodiča Kvarnera za posjetitelje porinuća prvi je put organiziran obilazak brodogradilišta.

Kvarnerski turistički vodiči Međunarodni dan vodiča dosad su obilježavali nizom aktivnosti kojima su Riječanima predstavili svoj rad. Odlično su bile prihvaćene njihove akcije "Turist u svome gradu" i "Zlatne godine Rijeke", a ove godine Riječane žele upoznati s važnim dijelom industrijske baštine grada, brodogradilištem 3. maj, pa ih pozivaju da se u 9.30 sati okupe pred zapadnim ulazom u brodogradilište odakle će krenuti u obilazak uz stručno vodstvo.

Imat će priliku čuti o tradiciji dugoj stotinu godina, povijesnim okolnostima na prijelazu stoljeća, važnosti brodogradnje, prošetati po radionicama i pogonima i vidjeti kako nastaje brod. Na kraju obilaska, za kojega mogu i fotografirati sve što im bude zanimljivo, svi će se u 11 sati uputiti na porinuće tankera za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija koji brodogradilište 3. maj gradi za švedskog naručitelja Wisby Tankers.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije