Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stočarstvo

Prekupci stoke sada više neće moći ucjenjivati našeg seljaka!

'                               '
''
10.06.2010.
u 14:00

Želimo oživiti otkup junica, teladi i svinja gdje bi mesne industrije kupovale direktno od seljaka, kaže V. Huzak

Nakon Krapine i njezinog stočnog sajma u Mihaljekovom Jarku, Krapinske Toplice bit će druga sredina u Zagorju koja će dobiti svoj stočni sajam. Stočni sajam u Vrtnjakovcu veličine čak 2400 četvornih metara će po prvi puta svoja vrata otvoriti ove subote ujutro od 7 sati. Dobili smo sva potrebna odobrenja i, eto, u subotu startamo.

Kupoprodaja na veliko

I ovo je jedna i to jako bitna mjera za razvoj poljoprivrede, napose stočarske proizvodnje. Cilj nam je da stvorimo mjesto gdje će ljudi moći plasirati i prodavati proizvode na mjestima gdje prekupci više neće moći ucjenjivati zagorskog seljaka svojim niskim cijenama. Želja nam je ponovo oživiti i kupoprodaju na veliko, gdje bi mesne industrije od seljaka na licu mjesta mogle kupovati junice, telad, svinje... " - rekao nam je načelnik Krapinskih Toplica Vladimir Huzak. Veterinar Zlatko Horvat rekao je da će stočni sajam u Krapinskim Toplicama biti jedan od svega sedam stočnih sajmova koji imaju sve potrebne dozvole Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, odnosno Uprave za veterinarstvo.

Samo stoka s "papirima"

Uz prostor za izlaganje i prodaju stoke, stočni sajam u Vrtnjakovcu ima i sve ostalo što je potrebno - uređeni su široki prilazi za vozila i za pješake, ima posebni izolacioni boks za eventualno bolesnu stoku koja uđe na sajam, desbarijeru radi eventualnog sprečavanja širenja virusne zaraze, utovarnu rampu, stočnu vagu, sanitarne čvorove te prostore za službene osobe na sajmu. Cijeli prostor ograđen je visinom ograde od 1,80 metara" - rekao je Zlatko Horvat, dodajući kako će na sajam moći ući isključivo stoka s pravovaljanim putnim listom i putnicom, a svi trgovci stokom i potrebnom registracijom da se bave prodajom stoke. Iako je sajam zasad registriran samo za prodaju goveda i svinja, u budućnosti predviđeno je da se na sajmu prodaje i sva ostala sitnija stoka, domaći poljoprivredni proizvodi i sadni materijal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije