Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prelog

Pregovara se s investitorima koji bi mogli otvoriti 200 radnih mjesta

'08.05.2010., Ludbreg - Ludbreg proslavio dan grada, dan centra svijeta, ludbreski gradonacelnik Marijan Krobot i gradonacelnik Preloga Dragutin Glavina postavili plocicu na glavni trg Photo: Marko Ju
'Marko Jurinec/PIXSELL'
07.12.2011.
u 09:28

Grb Grada uručen je ogranku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Draženu Gregorašu i Dijani Uvodić-Đurić, a plakete su primili DVD Čukovec, Božidar Golomboš, Stjepan Čižmešija, Ivica Radiković i Margit Mirić

PRELOG – Prelog je proslavio 747. rođendan. To je i broj modela najbržeg boeinga, pa se sad mi u donjemeđimurskim općinama pomalo iskompleksirano pitamo gdje je Prelogu kraj? – našalio se Marijan Varga, načelnik Donje Dubrave, čestitajući Preložanima Dan grada. Svečanu sjednicu Gradskog vijeća otvorila je predsjednica Terezija Božek. Gradonačelnik Dragutin Glavina, koji je primao čestitke za ulazak u Hrvatski sabor, najavio je mogućnosti dolaska većih investitora u Prelog, koji bi mogli otvoriti i do 200 novih radnih mjesta. Najveća investicija u ovoj godini bila je uređenje prostora između Doma kulture i Lovca u Prelogu, vrijedna tri milijuna kuna. Dva i pol milijuna ulaže se u sanaciju odlagališta otpada Gorice, uređene su prometnice i izgrađene pješačko-biciklističke staze, a ulaže se u odvodnju.

Iduće godine kreće se u obnovu bivše upravne zgrade u Glavnoj 35, koja će se prenamijeniti u Kulturni centar s knjižnicom i čitaonicom u prizemlju, galerijom na katu i multimedijalnim prostorom u potkrovlju. Na svečanoj sjednici uručena su i priznanja zaslužnim udrugama i pojedincima. Grb Grada uručen je preloškom ogranku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Draženu Gregorašu i Dijani Uvodić-Đurić, a Plakete primili su DVD Čukovec, Božidar Golomboš, Stjepan Čižmešija, Ivica Radiković i Margit Mirić. Inače, u Prelogu je na vlasti koalicija HNS-a i HDZ-a, a SDP je u oporbi. Kako će nova vlast na državnoj razini utjecati na tu neobičnu koaliciju, vidjet će se. Zasad nema naznaka o njenom raskidanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije