Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost

Pred više od 3000 ljudi u Požegi zapaljen Ivanjski krijes

Krijes Dubrava
VL
21.06.2011.
u 22:26

Pripadnici povijesne postrojbe i gradske glazbe Trenkovi panduri te članovi gradskog KUD-a prošli su sa bakljama središtem Požege do krijesa koji je potom zapaljen.

Po tradiciji na prijelazu između dva solsticija pred blagdan svetog Ivana u Požegi se pali Ivanjski krijes, a to je ove godine u slavu ljeta koje je upravo započelo pred više od 3000 građana učinio gradonačelnik Zdravko Ronko. Pripadnici povijesne postrojbe i gradske glazbe Trenkovi panduri te članovi gradskog KUD-a prošli su sa bakljama središtem Požege do krijesa koji je potom zapaljen uz oduševljenje brojnog gledateljstva,a pripremljen je i veličanstven vatromet.

U cjelovečernjem glazbenom programu nastupile su plesačice plesnih studija Marine Mihelčić i Ilijane Lončar, tamburaški sastav bagrem, Požeški tamburaški orkestar sa solisticom Ivanom Galović, rock skupina Beznandni slučaj, a gosti programa bili su popularni tamburaši Bekrije.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar lola lola
lola lola
22:50 21.06.2011.

Evo malo pretkrscanskog pagazima,kojeg ima na sve strane (os Bozica, Uskrsa itd) koji cini se nikada nije izumro vec se samo malo izmijenio.

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
22:33 22.06.2011.

šta komunjare znaju kad je Ivanje !!!!

OB
-obrisani-
22:36 21.06.2011.

Svašta pa nije danas 23.06

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije