Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednoglasni

Posljednji Baršićev proračun prije izbora podržala i oporba

vijece
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
07.12.2012.
u 14:10

Za je bila i Vesna Brozović, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu, koja je nedavno izjavila da je dosta srozavanja Duge Rese

Proračun je borben. U posljednjih osam godina napravljeno je ono što je trebalo biti učinjeno još prije rata. Treba nam biti čast što smo bili vijećnici kada se to ostvarivalo – poručio je nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Duge Rese Branko Primužak.

 Za svoj istup ovaj oporbeni vijećnik zaslužio je pljesak predstavnika vlasti za rasprave o proračunu za 2013. godinu, koji je u odnosu na ovogodišnji plan veći 4,36 posto i iznosi 27,195.800 kuna. Predviđa se 26,708.000 kuna prihoda u sljedećoj godini. Glavnina – 59,20 posto – odnosi se na porez, a ostalo su prihodi od rente, zakupa, koncesija, komunalne naknade, doprinosa...

Očekuje se pomoć od države i županije za provedbu kapitalnih projekata kao što su uređenje cesta, kanalizacija i izdataka za socijalne i kulturne programe. S čak 48,39 posto rashoda upravljat će Upravni odjel za gospodarstvo i društvene djelatnosti, stambene, pravne i opće poslove i mjesnu samoupravu. Planiraju najviše ulagati u poduzetničke zone, s čime se Primužak baš i ne slaže.

 – Gospodarske zone su prazne. Možda bi bilo dobro ta sredstva usmjeriti u druge aktivnosti poput razvijanja turizma – predlaže Primužak. Kristina Luketić, pročelnica resornog upravnog odjela, odgovara da grad daje kunu na svaku kunu koju dobije od države. Stoga ne smatra da je previše dano za poduzetničke zone. Postoji šansa da država pomogne uređenje one u Šeketinom Brdu, a problem sa zonom u Donjem Mrzlom Polju se, kaže, razvukao s izdavanjem potvrde glavnog projekta, što bi moglo otjerati zainteresiranog ulagača.

Proračun je podržan jednoglasno, poduprla ga je i oporba na čelu sa SDP-om. Kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu Vesna Brezović osobno ga je podržala. Prije nekoliko je pak dana izjavila da je dosta srozavanja Duge Rese. Očito više toga nema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije