Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi udar u Sisku

Poskupljuje gradski autobusni prijevoz u Sisku!

\'sis...150408...sisak...autobus sniio nikola cutuk\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
08.03.2012.
u 10:06

Nakon što su ukinute neke nerentabilne linije prema općinama, slijedi još jedna neugodna odluka

Zbog višekratnog poskupljenja goriva, većeg PDV-a i porasta drugih ulaznih troškova, nema sumnje da će javni autobusni prijevoz u Sisku uskoro poskupjeti. Koliko će poskupljenje iznositi i kada će stupiti na snagu, još se ne zna.

Prije svega dogovor

Iako se očekivalo da će te pojedinosti novinari doznati na konferenciji za novinare u gradskoj upravi, ona je otkazana. Očito još predstoje dogovori o korekciji cijena. Gradonačelnik Dinko Pinatarić poručuje da odluku o poskupljenju još nije odobrio, iako Autopromet čeka na nju. A po svojoj prilici, neće se dugo čekati. Premda je ta mjera vrlo nepopularna, posebno u krizno vrijeme, ona je neizbježna.

– Iako to nije zakonska obveza, poskupljenje javnog prijevoza možda bi bilo dobro raspraviti na skupštini društva, budući da ono nema nadzorni odbor. Isto tako, trebalo bi istodobno priopćiti i poskupljenje usluga drugih gradskih trgovačkih društava – kaže predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak.

Karte osjetno skuplje?

U upravi Autoprometa ne žele komentirati postupak odobrenja njihova zahtjeva. Neslužbeno doznajemo da bi, prema zahtjevu Autoprometa, autobusna karta u gradskom prijevozu umjesto osam stajala deset kuna, a povlaštena karta za umirovljenike umjesto dvije stajala bi navodno četiri kune.

Komentara 4

VN
vegeta natur
11:44 08.03.2012.

onaj ko se vozi mora ju kupit kako god okreneš ili će pješice potegnut, a onaj ko troši državne novce koristeći službeni auto i gorivo baš ga briga

IB
istina_boli
12:04 08.03.2012.

Pa zar Hrvatska nema svoje naftne izvore u Slavoniji? Za vrijeme Krajine iz tih je izvora Arkan krao naftu, ali je i nama dao, a ovi kradu al nista ne dadu.

Avatar Stralis
Stralis
14:01 08.03.2012.

Kada će biti obznanjen kupac?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije