Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sreća u nesreći

Posada "Silbe" spasila ribara iz mora između Krka i Cresa

katamaran karolina
Ivo Čagalj/PIXSELL
28.12.2011.
u 17:56

D. Mršiću iz Malinske ruka je zapela za konop vrše te je pao u hladno more. Uočila ga je posada katamarana te izvukla na sigurno dok je njegova brodica neko vrijeme nastavila nekontrolirano ploviti vrteći se u krug.

Ribar Darko Mršić iz Malinske imao je sreću u nesreći kada je mu je ruka zapela u konop vrše dok je ribario u Srednjim vratima između otoka Krka i Cresa. Ribar je zbog te nezgode pao u more odakle ga je izvukla posada katamarana "Silba", koji plovi tom linijom. Cijela drama odvijala se 1,4 nautičke milje jugozapadno od rta Glavotok gdje je prolazila i državna brzobrodska linija Rijeka - Rab.

Posada pod zapovjedništvom Ervina Gobina uočila je muškarca u moru te su ga uspjeli spasiti oko 15.45 sati, izvijestili su iz Ministarstva mora.

Mršićeva brodica nastavila je, nakon njegova pada u more, nekontrolirano ploviti vrteći se u krug, a pothlađeni i iscrpljeni ribar 15 minuta smrzavao se u moru čija je temperatura oko 12 Celzijusovih stupnjeva.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci u akciju je uputila dežurnu posadu brodice Lučke kapetanije Rijeka koja je na mjesto nesreće stigla u 16.35 sati i preuzela ribara, a katamaran je nastavio plovidbu prema luci odredišta.

U akciju se uključila i ribarica "Banica" koja je ribara preuzela i odvela ga u Malinsku. Ta je ribarica uspjela zaustaviti ribarsku brodicu te su i nju privezali uz bok broda i doteglili je do luke Malinska.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije