Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Marof

Poljake zanima tvornica za preradu PET-ambalaže BBS

bbs
Boris Ščitar(PIXSELL
21.06.2012.
u 10:55

– Poljski investitor u Varšavi ima tvornicu koja iz plastike proizvodi gorivo – doznajemo od novomarofskog gradonačelnika Darka Hrenića

Predstavnici poljskog investitora Multico Holdinga posjetili su Novi Marof, gdje su u Podrutama razgledali tvornicu za preradu PET-ambalaže BBS. Tvornica kojoj je nekada na čelu bila Barbara Bešenić u stečaju je gotovo dvije godine, a njezin najveći vjerovnik je država, odnosno ministarstva gospodarstva i financija koja zajedno potražuju gotovo 40 milijuna kuna. Većina vjerovnika posrnule tvrtke podržava nastavak proizvodnje.

– Poljski investitor u Varšavi ima tvornicu koja iz plastike proizvodi gorivo. Važno im je da imaju zaokruženi proces i da nema plinova koji bi mogli zagađivati okoliš. Nakon nas, otišli su na razgovor u Ministarstvo gospodarstva, pa ako će ih i dalje zanimati ulaganje u BBS, otići ćemo u Poljsku pogledati tu njihovu tvornicu – doznajemo od novomarofskog gradonačelnika Darka Hrenića.

Holding Multico, na čijem je čelu Zbigniew Jakubas, sastoji se od 12 tvrtki čiji je prihod u 2011. godini premašio milijardu eura. Jakubas je inače u ožujku ove godine najavio i da će u hidroenergetski sektor Republike Srpske uložiti 100 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 5

KR
krka
13:41 21.06.2012.

Poljaci mogu jer nemaju korumpirane političare, lokalnu bagru od samouprave, i kaj je najvažnije nemaju prepohlepne tajkune koji misle da u par godina treba kasirati za sebe love za kolko vani treba 5 generacija. Bara Bešenić, Drk; Todorić...koga još da napišem, najbolji su dokaz mojih rečenica......

LA
Lavica7
20:44 21.06.2012.

Svi su ispali i pametniji i sposobniji od nas. Poljska, Rumunjska, Madjarska..pa cak i Albanija. Sramota. Prije 30 godina smo za njih bili Amerika. Misaona imenica. Sjedi i placi.

OB
OBSERVER8
20:50 21.06.2012.

Najvažnije da se počne s radom. I prestane s kriminalom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije