Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Porezne uprave

Politička sječa kadrova: pada šef bjelovarske uprave šuma

Šuma Bjelovar (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
11.05.2012.
u 11:27

Na čelu HŠ-a Bjelovar Ivezić je od 2004. i kaže da nasljedniku, Stjepanu Kovačeviću iz SDP-a, ostavlja tvrtku u solidnom stanju, jednu od tri najuspješnije ispostave u cijeloj Hrvatskoj

Unatoč osudama i protivljenju javnosti našim političkim elitama ne pada na pamet odustati od ustaljene prakse po kojoj nakon svakih izbora slijedi podjela izbornog “plijena”, točnije raspodjela “fotelja” u javnoj upravi, institucijama i državnim tvrtkama od državne do lokalne razine. Kad je o Bjelovaru riječ prva smjena dogodila se još početkom travnja u Područnom uredu Porezne uprave, a ovih dana isti scenarij ponavlja se i u bjelovarskoj Upravi šuma.

U ponedjeljak bi trebalo doći do primopredaje dužnosti nakon koje bi dosadašnjeg voditelja Uprave, nestranačkog Stjepana Ivezića, trebao zamijeniti SDP-ov Stjepan Kovačević, dosadašnji stručni suradnik za komercijalu i nabavu.

Šef ima pravo birati

– Smatram da svaki predsjednik Uprave Hrvatskih šuma ima pravo da sebi bira tim s kojim misli da će najkvalitetnije voditi Hrvatske šume - potvrđujući nam jučer informaciju pomirljivo je komentirao Stjepan Ivezić. Taj 58-godišnji šumarski inženjer na čelo bjelovarske Uprave šuma došao je u lipnju 2004. godine.

Prema vlastitim tvrdnjama, svom nasljedniku ostavlja sasvim solidno stanje, jer je bjelovarska Uprava pod njegovom palicom svih ovih godina bila među tri najuspješnije u Hrvatskoj. Prošlu godinu Uprava je završila, kaže, u plusu s oko 20 milijuna kuna bruto. Stanje koje je Ivezić 2004. zatekao, kaže, nije bilo na toj razini i smatrao je da su mu rezultati poslovanja te to što je nestranačka osoba dovoljne preporuke da i dalje ostane na tom mjestu. No, nova uprava Hrvatskih šuma na čelu s SDP-ovcem Ivanom Pavelićem očito misli drugačije i povjerenje je ukazala njegovom stranačkom kolegi.

Stjepan Kovačević jučer nije želio komentirati svoje imenovanje navodeći da prema naputku Uprave ne smije istupati u medijima, što zapravo i ne predstavlja neko posebno iznenađenje obzirom na to da još uvijek nije ni preuzeo dužnost.

Kvote HNS-a i SDP-a

No, kako iz tabora izbornih pobjednika neslužbeno doznajemo političkim smjenama tu još nije kraj. Naime, u SDP-ovoj kvoti su i Hrvatske vode te se isti scenarij uskoro očekuje i tamo. Naši izvori tvrde da su razgovori u tijeku te da će se uskoro znati i imena novih čelnih ljudi u pojedinim ispostavama. Ista sudbina mogla bi zadesiti i prvog čovjeka bjelovarske Elektre, jer HEP je prema stranačkim kvotama pripao HNS-u. Izvori tvrde da su narodnjaci u konzultacijama s koalicijskim partnerima iz SDP-a na stol već stavili neka imena, no izbor još nije obavljen. Po svemu sudeći usprkos protivljenju javnosti političko kadroviranje očito gledat ćemo i dalje.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
13:17 11.05.2012.

pogledajte pokrcene dijelove suma i sume koje su posjecene u zadnjih 10 godina.... to je sve zaraslo i ne sadi se nova suma.... samo se zna rusiti.... znate li gospodo koliko treba sumi da naraste da bude dobra za sjecu? barem 50 godina najmanje. ostaje nam samo pustos i siprazje u kojem ce se leci stakori i zmije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije