Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Načelnikove mjere:

Policajci moraju biti profesionalni i imati bolje rezultate – uz štednju

policija
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
26.09.2012.
u 11:09

Bivši načelnik Josip Ćelić trenutačno je neraspoređen. Nalazi se u PU karlovačkoj, ali konkretnih zadaća za njega nema

Tražit ću profesionalan odnos prema radu uz poštivanje ljudskih prava, ali i radnih prava policajaca – rekao je na prvom susretu s novinarima Tomislav Kotić, novi načelnik Policijske uprave karlovačke. U Karlovac se vratio na vodeću funkciju nakon pet godina i četiri mjeseca rada u Zagrebu.

 Vraćaju dio vozila

 Osim niza dobro poznatih detalja vezanih za njegov dosadašnji angažman u policiji, iznio je i neke pojedinosti o privatnom životu. Međutim, kako je glavna tema bila budući rad karlovačke policije, odmah je najavio i oštre mjere štednje.

 – Već su ostvareni značajni rezultati u smanjenju troškova prijevoza djelatnika PU, ali moramo još štedjeti. Ne znamo još točno koji će segmenti biti zahvaćeni. No, baš kao i u kućnom proračunu, oduzet ćemo negdje gdje nam to nije toliko bitno, a dodati tamo gdje nam je važno.

U tom procesu bitno nam je i kakva će situacija biti s voznim parkom. Dio vozila moramo vratiti leasingu, a još nije jasno kada ćemo dobiti nova. Ipak, policija će i dalje odrađivati sve poslove. Moramo ostvariti to da uz štednju postižemo bolje rezultate – poručio je Kotić.

 Najavio je i vrlo skoro imenovanje osoba na sve značajne pozicije. Za načelnike policijskih postaja 28 je prijavljenih kandidata. Povjerenstvo koje provodi natječaj posao mora obaviti do 9. listopada, a novi načelnici imenovat će se tjedan dana kasnije. Provest će se i ubrzan izbor načelnika službi te zamjenika načelnika. Odgovorio je i na pitanje hoće li mu zamjenik biti nedavno promaknuti Dražen Živčić, sadašnji načelnik u Slunju, koji se već prije spominjao kao favorit aktualne vlasti.

 Zahvalio na suradnji

 – Nisam ga predložio za promaknuće, jer to nisam ni mogao. Međutim, obilježavanje Dana policije prilika je da se nagrade neki djelatnici. Hoću li baš njega predložiti za zamjenika, još je rano govoriti – zaključio je Kotić. Komentirao je i poziciju svog prethodnika Josipa Ćelića.

 – Trenutačno je neraspoređen. Javio se na dva natječaja, no hoće li ga izabrati, još se ne zna. Bio je na sastanku proširenog kolegija gdje je zahvalio na suradnji kolegama, a oni su mu predali prigodan poklon. Dakle, nalazi se u PU karlovačkoj, ali konkretnih zadaća nema – naglasio je Kotić. Dodao je da o istrazi koja se vodi o Ćeliću nema informacija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije