Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam

Poduzetnicima na "respiratoru" besplatni štandovi i promidžba

sajam (1)
Lj. Risek
01.08.2012.
u 11:01

Ivanečki gospodarski sajam, jedina manifestacija takvog tipa u Varaždinskoj županiji, održat će se 14. i 15. rujna u velikom izložbenom prostoru na glavnom gradskom trgu

Svjesni teške gospodarske situacije i činjenice da su poduzetnici na "respiratoru“ te da teško mogu pokriti troškove promidžbe i nastupa na sajamskim manifestacijama koji se uobičajeno penju nebu pod oblake, organizatori 4. gospodarskog sajma u Ivancu odlučili su oslabljenim gospodarstvenicima omogućiti svu potrebnu pomoć i potporu za njihov nastup i predstavljanje. Umjesto da ih opterete naplatom štandova i kvadrata izložbenih prostora, promidžbe i drugim troškovima, domaćini su im – a to su Grad Ivanec, tvrtka Poslovna zona i asocijacija lokalnih gospodarstvenika Poslovni klub Ivanec – odlučili omogućiti posve besplatan nastup na sajmu.

A to znači da je svima zainteresiranima na raspolaganju kvalitetan izložbeni štand (s priključkom na struju i osvjetljenjem) s otisnutim nazivom tvrtke ili obrta, promidžba na videozidu i u promomaterijalima, pa čak i besplatno parkiranje. Usto, ponuđena im je i mogućnost da im se u neposrednoj blizini organiziraju tzv. B2B susreti, odnosno susreti s poslovnim ljudima i potencijalnim partnerima s kojima mogu u miru, odvojeno od sajamske vreve, dogovoriti poslove. Cilj je, ističu domaćini, omogućiti promidžbu poduzetnicima koji si to sami ne mogu priuštiti, a korist od takvog pristupa pokazuju i lanjska iskustva, kada se na sajmu uvelike trgovalo, neke su renomirane tvrtke uspjele prodati zalihe proizvoda, dok su OPG-i ugovarali posjete turista i gostiju.

S obzirom na takve pogodnosti, ne čudi da su domaćinima već počele stizati prijave malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i OPG-a iz kontinentalne Hrvatske koji će 14. i 15. rujna u velikom izložbenom prostoru na središnjem gradskom trgu predstaviti svoje proizvode i usluge. Ima li se u vidu da je lani na sajmu izlagalo šezdesetak tvrtki, obrta i uslužnih poduzeća iz pet hrvatskih županija i BiH, a da je partner sajma bio Kanton Sarajevo, smatra se da će odaziv ovogodišnjem sajmu biti znatno veći. To više što se njegovu popularizaciju uvelike pomažu i županijske gospodarske i obrtničke komore širom Hrvatske, koje su svim svojim članovima već proslijedile pozivnice i ponude za sudjelovanje na ivanečkom sajmu.

U njegovu sklopu održat će se i gospodarski forum s raznim aktualnim temama o kojima će o novinama vezanim uz novo zakonodavstvo, o potporama ulaganjima i pokretanju investicija, o kreditima, smanjivanju parafiskalnih nameta i prilagodbama koje donosi ulazak Hrvatske u EU, poduzetnicima govoriti predstavnici ministarstava, poslovnih i gospodarskih asocijacija. Sve informacije dostupne su na www.poslovna-zona-ivanec.hr i www.poslovniklub-ivanec.hr.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije