Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koprivnica

Podravka će s četiri milijuna kuna sponzorirati KHL Medveščak

'05.03.2013., Dom sportova, Zagreb - EBEL liga, doigravanje, 5. utakmica cetvrtfinala, KHL Medvescak Zagreb - EC Red Bull Salzburg. Adam Naglich.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
02.08.2013.
u 09:10


Kompanija se nedavno riješila ženskog rukometnog kluba RK Podravka na račun koprivničkog proračuna

Koprivnička Podravka postat će jedan od sponzora zagrebačkog hokejaškog kluba Medveščak, doznali smo neslužbeno iz pouzdanih izvora bliskih menadžmentu.

Rusko tržište

Navodno se radi o višemilijunskom sponzorstvu za sezonu 2013/2014., koju će Medveščak igrati u ruskoj ligi KHL, jednoj od najjačih u svijetu, u kojoj igraju klubovi iz Rusije, Latvije, Kazahstana, Ukrajine, Slovačke i Češke.

Prema našim izvorima, Podravka će u sponzorstvo ući s tri milijuna, a Belupo s milijunom kuna.

Nije tajna da aktualna uprava, predvođena Zvonimirom Mršićem, ima velike ambicije na ruskom tržištu, koje moždfa učključuju i akviziciju, pa bi se sponzoriranje hokejaša moglo promatrati u tome kontekstu.

No, taj bi potez mogao naići na negativne komentare u lokalnoj javnosti budući da je Podravka nedavno svoj proslavljeni ženski rukometni klub gurnula na teret gradskog proračuna.

Dobro, nije dobro

Pokušali smo dobiti komentar od gradonačelnice Vesne Želježnjak, ali ona je na godišnjem odmoru i nije se javljala na mobitel.

- Nemam ništa protiv sponzoriranja hokeja, ali prioritet za Podravku trebali bi biti koprivnički klubovi. Nadam se da će i oni sada dobiti više novca budući da je kompanija uštedjela na RK Podravki - kazao je Darko Tetec, laburistički vijećnik, koji se protivio dolasku rukometnog kluba na gradske jasle.

- Kao gradski vijećnik nemam što komentirati poslovne poteze privatnog poduzeća. Ljudi moraju shvatiti da ono što je dobro za Podravku i Mršića nije nužno dobro i za lokalnu zajednicu. Za to je dobar primjer RK Podravka - kompanija se riješila kluba, a to nikako nije dobro za lokalnu zajednicu - komentirao je nezavisni vijećnik Mladen Švaco, koji također nije digao ruku za privatizaciju ženskog rukometnog kluba novcem poreznih obveznika.

Iz Podravke do zaključenja broja nismo dobili službeni odgovor o razlozima iz kojih je kompanija ušla u hokejaške vode.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije