Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabava u gradu

Pod lusterima u krošnjama tulum na otvorenom

ljeto na strossu
Anto Magzan/PIXSELL
26.06.2012.
u 11:00

Ljetni užitak – pogled na grad, koncerti, likovna kolonija, kazalište, samo su dio sadržaja koji se nude

Par ispod lanterne pleše na zvukove džeza u toploj subotnjoj lipanjskoj noći. Šetači sa psima, neki ostanu čitavu noć, a neki su u prolazu. Dječak i djevojčica tik do pozornice naćulili su uši i pažljivo promatraju Mediteran džez-kvartet – trojac na basu, kontrabasu i bubnjevima – obučen u rockabilly stilu dok svira na pozornici podno kule Lotrščak. Gornjogradski posjetitelji naslonjeni na ogradu u prvim redovima uživaju u koncertu. A malo dalje, kad pogled odluta od prvih redova pozornice, gužva i komešanje na šetalištu Josipa Jurja Strossmayera.

Sve to znači da je \"Ljeto na Strossu“, niz glazbeno-zabavnih događanja tijekom 100 dana ljeta, počelo te je i ove godine šetnica pod kestenovim krošnjama postala omiljeno noćno okupljalište Zagrepčana.

Druženje uz muzičare

I to svih godina. Jer tamo se mogu vidjeti baš svi; obitelji s malom djecom, mladež, studenti, hipsteri, modno osviješteni alternativci, penzioneri... Gužva prestaje tek na drugom kraju šetališta, gdje su na klupicama zagrljeni parovi.

– Dosta nam je zadimljenih klubova, ovo je opuštenije, tu uživamo u dobroj glazbi i pogledu na grad, a i isplati se jer smo cugu kupili u dućanu – kazuje nam veselo društvo iz Novog Zagreba za jednim od stolova.

A za stajaćim stolom zatekli smo članove Moto-kluba Mogila.

– Gdje bismo drugdje bili? Ovo je jedino mjesto na otvorenom gdje se možemo družiti uz dobre glazbenike. A znaju biti zaista dobri – kažu Ana i prijatelji bajkeri u motociklističkim jaknama ispod golemog svjetlucavog lustera, jednog od njih pet-šest koji vise u krošnjama kestena na šetalištu.

Zbog glazbe tu se našla i 52-godišnja Željka Korbov koja je uz supruga i s ljubimcem krenula u šetnju Gornjim gradom.

Najljepši mješanac

– Napravili smo đir. Grad je mrtav, a ovo je jedina živa stvar – kazuje. Jedina je zamjerka posjetitelja da program traje samo do 23 sata. A na repertoaru je sve; od džeza, preko evergreena do nostalgične glazbe 50-ih, 60-ih, 80-ih godina, latino, romskih zvukova... Preko dana aktivna je likovna kolonija te besplatne likovne radionice za građane, a na programu su i predstave lutkarskog kazališta, izbor najljepšeg psa mješanca tzv. strossera, pub-kvizovi...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije