Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometni prekršaji

Počelo snimanje prometnih prekršitelja u Zagrebu

'10.05.2011., Trg zrtava fasizma 5, Zagreb - Zgrada i sjediste HDZ-a te dvije kamere na svakoj strani zgrade. Jucer oko 15.15 sati netko je bacio ciglu kroz staklo HDZ-a i pritom ozlijedio dvojicu mus
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
1/3
16.11.2011.
u 08:00

Na tri lokacije postavljeno je prvih 18 od 75 kamera. Osim "špijuniranja" prometnih prekršitelja, kamerama će se loviti i grafiteri, maloljetni nasilnici...

Prvi kadrovi s frekventnih lokacija – Martićeve, Šubićeve i Kvaternikova trga – mogu se početi snimati!

Glavni centar u Jukićevoj

Naime, jučer je na tim adresama počelo postavljanje dugo najavljivanih nadzornih kamera, njih 18, kojima će se snimati sudionici prometa kao i područja na kojima Grad Zagreb naplaćuje parkiranje. Projekt koji je razvijen zajedno s policijom predviđa, podsjećamo, postavljanje 225 nadzornih kamera na 75 lokacija diljem grada. Za to je iz gradske blagajne izbrojeno 16 milijuna kuna, bez uračunatog PDV-a. Taj novac nije predviđen samo za kamere nego i za uređenje nadzornog centra u Jukićevoj ulici te postavljanje posebne opreme na krovove i fasade gradskih objekata.

– Počelo je prvo postavljanje kamera, kojima će Grad Zagreb pokriti cijele prostore koje nadzire i naplaćuje. Tako će se kontrolirati jesu li se građani pravilno parkirali, jesu li poštovali sve prometne propise kao i brojna druga pravila – poručio je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet.

Spomenute tri lokacije izabrane su, kako neslužbeno doznajemo, jer se baš na tim adresama vozači mogu parkirati u javnim garažama ili parkirališnim mjestima pa, kako poručuju u Gradu, nije potrebno da se rade prekršaji i parkira na nedopuštenim dijelovima.

Grafiteri, oprez!

Osim "špijuniranja" prometnih prekršitelja, kamerama će se loviti i grafiteri, maloljetnički nasilnici kao i svi drugi prekršitelji javnog reda i mira. Uz prometne redare uvid u snimljeni materijal imat će i policija kojoj će se internetskom vezom slati snimke za bržu identifikaciju nasilnika.

Komentara 71

ZE
.zeitgeist.
08:07 16.11.2011.

par pitanja: 1. da li će se snimljeni prekršaji kažnjavati? 2. Da li će snimke biti dokaz na sudu? 3. Ako ovo košta 16 milijuna, kako je onda moguće da je Bandić stupiće htio platiti 5 milijuna?

SN
snovakor
08:12 16.11.2011.

Konačno da se započne i na tom području raditi reda i poveča sigurnost.

Avatar pupoljak
pupoljak
10:10 16.11.2011.

@dezire, pa izbori su, treba se koji milijunček kuna oprati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije