Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova šetnice

Počeli radovi na sanaciji oštećenja na brodskom Korzu

Slavonski Brod, portal
Ivica Galović/PIXSELL
07.02.2013.
u 20:36

Uređenje površine od 10.500 četvornih metara trga Brođane je stajalo jako mnogo

Tvrdnje brojnih građana vezane uz nekvalitetno obavljene građevinske radove na uređenju slavonskobrodskog glavnog gradskog Trga Ivane Brlić Mažuranić, popularnog Korza potvrđuju se iz godine u godinu, a njegovo naglo propadanje i brojna oštećenja sve više dolaze do izražaja. Gotovo odmah nakon svečanosti otvaranja novog popločenog trga, koje je bilo 25. studenoga 2004. godine, pojavili su se prvi problemi s odljepljivanjem, rasklimavanjem i klackanjem te nepravilno složenom geometrijom skupih granitnih ploča. Uređenje površine od 10.500 četvornih metara trga Brođane je stajalo jako mnogo. Neki tvrde da je ukupna svota iznosila više od 30 milijuna kuna, a sada, nakon samo osam godina, nužna je gotovo svakogodišnja rekonstrukcija i popravak. Na više mjesta podloga popušta, dio rasklimanih ploča je uništen i okrnjen do te mjere da se moraju zamijeniti novima, dio je polomljen jer u pješačku zonu prečesto ulaze dostavna, razna druga vozila i kamioni, a jedan dio čak je i ukraden.

Radnici su počeli s radovima, pa se Brođani nadaju da će ovoga puta Korzo napokon biti popravljen kako treba te da se više neće morati spoticati, uništavati obuću  i ozljeđivati se padajući zbog odlijepljenih i nepravilno postavljenih ili izdignutih granitnih ploča. U Gradskoj upravi kažu da su još prošle godine dogovoreni radovi i naručen materijal potreban za sanaciju oštećenja na Trgu Ivane Brlić Mažuranić. Za potrebe sanacijskih radova naručene su četiri različite vrste granitnog materijala. Izvođaču sanacijskih radova jedan dio naručenog materijala već je dostavljen, dok bi preostali dio trebao stići za otprilike tjedan dana. Ako vremenske prilike to budu dopuštale i čim stigne preostali dio naručenog materijala, radovi će se intenzivirati već isplaniranom dinamikom.

Ključne riječi

Komentara 2

NE
nepoznata
09:33 08.02.2013.

Godinama se nitko nije sjetio to popraviti i sad, slučajno baš pred izbore, su se sjetili...

ŽA
žacanko
17:04 08.02.2013.

Da se Brođani ne potrepu i upanu.Sada će skočiti oni "Zs svoje" i ostali koji do sada nisu ništa napravili ali će tvrditi kako je te novce trebao Duspara iskoristiti za otvaranje novih radnih mjesta kao da ovo rade roboti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije