Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anonimno upozorenje

Plin curi iz šahta, u Brod plinu tvrde da nema opasnosti

plin
Marin Tironi/24sata
25.03.2013.
u 15:19

Već dulje vrijeme u jednom šahtu plin curi iz sustava, što potvrđuju i izmjerene koncentracije plina koje upisujemo u građevinske dnevnike. Međutim, mjerodavni reagiraju samo tako što napišu da bi to trebalo riješiti – navode radnici.

Nakon što je skupina djelatnika Brod plina preko jednog lokalnog tjednika upozorila javnost na dulje curenje plina iz jednog šahta u Slavonskom Brodu, građani ovog grada strepe za svoju sigurnost. Djelatnici navode da je problem u dugogodišnjoj nebrizi odgovornih i nepoštovanju radničkih upozorenja, što može završiti teškim posljedicama.

– Već dulje vrijeme u jednom šahtu plin curi iz sustava, što potvrđuju i izmjerene i očitane koncentracije plina koje upisujemo u građevinske dnevnike. Međutim, mjerodavni reagiraju samo tako što napišu da bi to trebalo riješiti – navode radnici u svom pismu.

Prema njihovim riječima, ne poduzimaju se nikakvi konkretni koraci da se istjecanje plina spriječi, a o tome što se sve može dogoditi takvom neaktivnošću dovoljno govori podatak o nedavnom ulasku vode u plinsku mrežu.

– Nitko ništa ne poduzima ni u rješavanju problema pristupa ventilima. Mnogi su smješteni u podrumima, šupama, zatrpani kojekakvim stvarima i do njih je praktično nemoguće doći, pa ne smijemo ni pomisliti što bi se dogodilo u slučaju požara ili većeg kvara – upozoravaju djelatnici.

U Brod plinu, pak, tvrde kako curenje plina nije ništa novo. I prije dvije godine obavljena je sanacija koja nije potpuno uspjela zbog opasnosti od pucanja dotrajalih prirubničkih spojeva.

– Sanacija je tehnički iznimno komplicirana, pa je zato planom poslovanja predviđena za ljeto, kada je potrošnja plina niska. Međutim, građani mogu biti mirni jer njihova sigurnost nije ugrožena – kažu direktori Brod plina Pero Vidaković i Dalibor Bukvić.

>>Vatrogasci zaustavili curenje, nema opasnosti od eksplozije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije