Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozimo Loreni

Pitomača Loreni: Volimo te, molimo za tebe i brzo nam se vrati

Lorena Šegrc (1)
Foto: Marija Lovrenc i facebook
1/5
30.10.2013.
u 16:15

Lorena je za tešku bolest saznala krajem prošle školske godine i ljetne je praznike provela u bolnici. Nakon tri mučne kemoterapije, otkriven je donor koštane srži iz Njemačke

Volimo te, molimo za tebe svaki dan i brzo nam se vrati – poručili su jučer u Pitomači prijatelji 12-godišnjoj Loreni Šergc koja se već četiri mjeseca hrabro bori s akutnom leukemijom na zagrebačkom Rebru. Lorena je za tešku bolest saznala krajem prošle školske godine i ljetne praznike provela je u bolnici. Nakon tri mučne kemoterapije otkriven je donor koštane srži iz Njemačke pa Lorena ovih dana čeka transplantaciju koja je zakazana za 5. studenog.

Prije samog zahvata škola je u utorak pokrenula molitveni lanac i poručila da je uz nju.

– Mislimo na tebe, često pričamo o tebi u razredu. Pišemo ti pisma i nadamo se da te ne rastužuju. Neka ti operacija prođe sretno i vrati nam se što prije – poručio je Loreni njezin razrednik Ivica Kos zajedno sa 23 vršnjaka iz 6. d Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači.

Razrednik je bio prvi koji je pokrenuo akciju pomoći obitelji. Samozatajna, samohrana majka Božica podigla je četiri kćeri, od kojih je Lorena najmlađa. Radila je kao nadničarka na nasadima paprike i duhana, a uz to su imale samo skromni dječji doplatak. Lorena i dvije starije sestre s majkom skromno žive u Starom Gradcu kao podstanari. Kada su Loreni dijagnosticirali tešku bolest, obitelj nikoga nije htjela opterećivati tražeći pomoć. Njihova tiha borba odjeknula je prvo u razredu koji je na razini cijele škole prikupio novac kako bi Lorena i mama bile zajedno za vrijeme liječenja.

Ubrzo je Centar za obitelj Pitomača na Facebooku pokrenuo akciju pomoći Loreni u koju su se uključili i drugi dobročinitelji – općina, vijećnici, Udruga „Još jedan dan“ za oboljele od karcinoma dojke i drugi. Majka ima besplatan smještaj u zagrebačkom Marijinu domu, no tu su drugi troškovi pa je svaka kuna i dalje dobrodošla.

Dobročinitelji koji imaju mogućnosti, mogu uplatiti novac na žiroračun Centra za obitelj Pitomača HR3224120091141003656, s naznakom „Za Lorenu“. Marijana Fel iz Centra, koja dok traju Lorenine pripreme za operaciju jedina komunicira s obitelji Šegrc, ističe kako u sklopu akcije pomoći planiraju unajmiti stan za obitelj u Pitomači i tako im osigurati bolje životne uvjete nakon Lorenina povratka kući te sakupiti novac za daljnje liječenje ako bude potrebe za tim.

– Njihova skromnost sve nas je ganula. Lorena, koja isprva nije htjela zamarati ljude svojom mukom, iznenadila se kad je vidjela koliko je ljudi uz nju. Nažalost, nema svoj mobitel, pa tek kada posudi od nekoga vidi na Facebooku koliko ljudima znači njena borba, pa je i ona odmah veselija i hrabrija – kazala je Marijana Fel koja uime obitelji zahvaljuje liječnicima na srdačnoj pomoći i dobročiniteljima na svakoj darovanoj kuni.

 

Komentara 1

LE
Lenovo34
12:08 01.11.2013.

na računu " Udruga Hrabro dijeteje" je više od 3,6 milijuna kuna, 56.639 eura, 9718 franaka, 2252 američka dolara, 10930 kanadskih dolara... - uplaćivali smo za noru , ali nakon što je dijete umrlo taj novac nije namijenjen da bi se vraćao roditeljima , nego za liječenje ostale djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije