Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomozimo!

Petogodišnjem Leu operacija od 9000 eura olakšat će život

lackovic
B. Bradarić/VLM
21.03.2011.
u 15:46

Pet godina molim za pomoć Leu. Umorna sam i sramota me zbog prošnje, ali zaista nemam druge mogućnosti, kaže shrvana majka Viktorija Lacković

Nikad ne sumnjaj u snagu djeteta, naziv je humanitarne akcije koju je pokrenula samohrana majka iz Vukovara Viktorija Lacković kako bi prikupila potrebna sredstva za još jednu operaciju svog petogodišnjeg sina Lea.

Leo je rođen s teškim oštećenjima mozga te boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Od tada traje njihova borba da se Leu omogući što bolje liječenje i zdravstvena skrb.

– Svjesna sam da su Leova oštećenja velika i da on nikada neće ozdraviti. Isto tako, znam i da bi mu stanje bilo mnogo gore da sami nismo pokušavali razne terapije i metode liječenja i da ne vježbamo svakoga dana. Svi ti napori urodili su s time da je Leo počeo dizati ruke, noge i glavu te se drži na laktovima – kaže Viktorija.

Leo je krajem kolovoza prošle godine išao na implantaciju matičnih stanica koja mu je dosta pomogla jer sada počinje samostalno držati glavu, nema više učestalih epileptičkih napada kao ni astigmatizma. Međutim, kako nije uspjela prikupiti dovoljno novca za endoskopsku implantaciju matičnih stanica, Leo je išao na postupak lumbalne punkcije koji se mora ponavljati svake godine.

Novi postupak zakazan je za kolovoz ove godine i stoji 9000 eura bez troškova puta i smještaja.

– Pet godina organizam razne akcije i molim za pomoć kako bih pomogla svom Leu. Umorna sam i sramota me zato što prosim, ali zaista nemam druge mogućnosti. Obraćam se ljudima kao majka i molim za pomoć one koji nam mogu pomoći na bilo koji način. Želim Leu osigurati koliko-toliko normalan život. Voljela bih da može samo sjediti i raditi nešto svojim rukicama i da bude što je više moguće samostalan – ističe Viktorija.

Svi koji žele pomoći Leu novac mogu uplatiti novac na račun 2500009-3200692290 otvoren u Hypo banci.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar blackula9
blackula9
18:26 21.03.2011.

da li bi se moglo u Hrvatskoj napravit medicinski centar za takve operacije?

VA
vatra
23:21 21.03.2011.

ljudi pomognite

AL
alapača
00:00 22.03.2011.

gdje je tu hzzo da plaćanjem liječenja podigne kvalitet života djeteta i majke? pogotovo zato jer je rađanje djeteta s teškim oštećenjima mozga skoro uvijek rezultat pogrešnog vođenja poroda ili trudnoće, a roditelji skoro nikad ne ishode odštetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije