Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborna skupština

Petar Škorić izabran je za novog predsjednika splitskog HDZ-a

Petar Škorić
Foto: Ivo Čagalj/ PIXSELL
1/7
14.04.2012.
u 12:00

Na izbornu skupštinu nije pušten Jerko Rošin koji, iako je član, nije dobio pozivnicu.

Za novog predsjednika splitskog HDZ-a izabran je, u prvom krugu, Petar Škorić sa 131 glasom, od 249. Škorić je član HDZ-a od 1989. godine, utemeljitelj je mladeži starnke. Sudionik je Domovinskog rata. Dugogodišnji je šef Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Splitu.

-U meni je ukorijenjena želja za čvrstim i ponosnim HDZ-om kakav je bio kada se stvarala država. Stranka se mora retuđmanizirati, a ne detuđmanizirati. ne prihvatljivo je da na izborima propada oko 20 posto glasova. S novim idejama radit ću na vraćanju povjerenja birača HDZ-u - rekao je Škorić stranačkim kolegama.

Marasović zabranio Rošinu dolazak na izbornu skupštinu

- Nisam se kandidirao za predsjednika splitskog HDZ-a jer se ne slažem s politikom stranke koja traži da idemo u koaliciju s Kerumom. Odbio sam zahtjev glavnog tajnika Branka Bačića da predložimo predsjednika gradskog vijeća Splita koji bi bio u koaliciji s HGS-om - rekao je članovima izborne skupštine splitskog HDZ-a dosadašnji predsjednik Duje Marasović.

Istaknuo je kako je za koaliciju s Kerumom doznao na radiju, na benzinskoj crpki te da je bio žalostan. Tvrdi da je šest mjeseci prije parlamentarnih izbora upozorio vrh stranke da HDZ gubi izbore ako ne osnuje "anti-kukuriku koaliciju". Ali nisu ga poslušali.

Na izbornu skupštinu nije pušten Jerko Rošin koji, iako je član, nije dobio pozivnicu.

- Ne znam je li skupština sada nelegalna, s obzirom da i jedan glas može biti presudan. Treba provjeriti kolika je težina ovog delikta - rekao je novinarima Rošin.

U dvorani nema ni bivše predsjednice Željane Podrug kao ni Sanje Bilač, a nazočno je 236 izaslanika.

Za predsjednika splitskog HDZ-a kandidirali su se Petar Škorić, Igor Lučić, Zdravko Omrčen, Zoran Buntić i Ivanka Luetić Boban koja je pokušala povući svoju kandidaturu, ali je zakasnila. Zato je pozvala izaslanike koji su mislili glasovati za nju da glas daju Zdravku Omrčenu, jer ona ne želi sudjelovati, kako je rekla, u trgovini.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar madcap
madcap
17:51 14.04.2012.

Velika pobjeda Jadranke Kosor u Splitu, a Splićani će umjesto Duje morati se naviknuti na novog cirkusanta u HDZ-u.

PU
pusrane
21:20 14.04.2012.

Vlaji trebali ste kerumovu seku izabrat za predsjednika, ona jedino ispunjava uvijete....

CA
cro.army
19:17 14.04.2012.

Nadam se da ćeš biti elokventniji od dosadašnjih čelnika. I mudriji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije