Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STEČAJ

Pedeset radnika čakovečkog AP toursa dobilo otkaze

apt cakovec (1)
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/4
18.06.2010.
u 15:51

- Nećemo se samo tako pomiriti sa sudbinom. Kako ćemo prehraniti djecu? - kaže jedan od vozača.

ČAKOVEC - Pedeset radnika čakovečkog AP toursa u stečaju danas je dobilo otkaze koje im je podijelio stečajni upravitelj Marko Lapaine.

- Počinjemo odrađivati otkazni rok, ali ne moramo dolaziti na posao, osim ako nas stečajni upravitelj ne pozove. No nećemo se samo tako pomiriti sa sudbinom. Tražimo da se pronađe nekakvo rješenje da ponovno počnemo raditi i da ne budemo na teret državi. Kako ćemo prehraniti djecu? - kaže jedan od vozača.

Otkazi su uslijedili nakon što je na ročištu na Trgovačkom sudu u Varaždinu utvrđeno da odbor vjerovnika 14. lipnja nije prihvatio stečajni plan koji je predložio stečajni upravitelj Marko Lapaine. Najveći je vjerovnik Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava koja je stečajni plan navodno ocijenila "nedorečenim".

- To znači da su vjerovnici odlučili da se obustavi rad i poslovanje stečajnog dužnika. Neprihvaćanjem stečajnog plana i zbog nedostatka novca za daljnje uredno obavljanje poslova stekli su se zakonski uvjeti da se otkažu svi ugovori o radu - obrazložio je Lapaine.

Sreća je što je danas završila i školska godina pa djeca neće ostati bez prijevoza koji je također obavljao AP tours, koji je do 18. lipnja imao ugovor s Međimurskom županijom.

Tvrtka je u stečaju od srpnja prošle godine, no nastavila je raditi, dijelom i zbog autobusa koje je unajmila od Presečki grupe iz Krapine, koja je, uz podršku radnika i sindikata, pokušavala preuzeti posrnulu čakovečku tvrtku.

Danas oko 17 sati priopćeno je da će linijski prijevoz od 19.15 sati privremeno preuzeti prijevoznici s područja Međimurske županije, koji će od subote voziti po ljetnom radnom vremenu. Njima je župan Ivan Perhoč izdao posebna rješenja za 106 autobusnih linija koje je do 30. lipnja trebao odvoziti AP tours. Županija će preko javne nabave izabrati novog koncesionara. I Presečki grupa i prijevoznici s područja Međimurja najavili su zapošljavanje dijela radnika AP toursa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije