Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRORAČUN PROLAZI

Parić (SDP): HDZ se prodao Kerumu za dva semafora!

nevenka bečić
Nino Strmotić/PIXSELL
27.12.2011.
u 10:04

Željko Kerum nije imao problema s donošenjem proračuna za 2012. godinu. Proračun grada Splita izglasan je u iznosu od 870 milijuna kuna.

Željko Kerum nije imao problema s donošenjem proračuna za 2012. godinu. Proračun grada Splita izglasan je u iznosu od 870 milijuna kuna. U utorak ujutro nastavljena je sjednica Gradskog vijeća točkama koje prethode usvajanju proračuna i za koje zajednički dižu ruke HGS-ovci i HDZ-ovci, odnosno Tomislav Gojo i Mirko Ramljak jer Sanja Bilač opet nije došla.

HDZ-ovci daju brojne amandmane vezane za gradnju parkova, semaforizaciju raskrižja, ispraćajnih sala na grobljima... Svi im glatko prolazi sa 13 glasova, koliko će biti dovoljno i za proračun.

– Očito je da ste se dogovorili s HDZ-om i da proračun prolazi. Čemu ova farsa s amandmanima i izigravanje demokracije?! Gradonačelnik je još jednom pokazao da je dobar trgovac i da su političari jeftina roba – rekao je Gojko Čepo (SDP).

– Vaše su insinuacije za svaku osudu! – poručila mu je Nevenka Bečić, predsjednica Gradskog vijeća.

Sjednica je nastavljena u istom ritmu. Prvo predlagač obrazloži na što će se trošiti novac, a potom slijede amandmani HDZ-ovaca koje većina prihvaća, što je i dalje izazivalo komentare s oporbene strane stola.

– Zašto niste predložili put za novu bolnicu pa da se prodate za pravu stvar, a ne ovako jeftino, za dva semafora – rekao je vijećnicima HDZ-a Ivica Parić (SDP). Na sjednicu je došao i gradonačelnik Željko Kerum koji treba dati izvještaj o svom radu.

Gradonačelnik Željko Kerum za riječ se javio kada je Aida Batarelo (SDP) ocijenila kako proračun za 2012. nije razvojan i da je jedini gradski projekt zapadna obala.

– Nerealno je pričati o gospodarskom razvoju u situaciji kakva je u svijetu, državi, županiji i gradu. Nema investitora ni banaka koje bi ih pratile. Svatko tko je sudjelovao u radu neke firme zna da je vrijeme za preživljavanje. U banku možeš doći i tražiti, ali nećeš dobiti novac. Firma Cemex ugasila je peći, ne proizvodi cement jer se ništa ne gradi. Trebali bismo biti realni i korektni jer svi znamo situaciju. Sve je stalo, ne u Splitu nego i u Americi, Europi, cijelom svijetu – rekao je Kerum.

– Neki dan ste u kampanji s HDZ-om govorili da je u Hrvatskoj sve dobro, ali mi to ne vidimo. Dogovorite se sami sa sobom, je li dobro ili loše – rekao je Ivica Parić.

– Ne budite nagli i agresivni jer nemate razloga. Ja sam govorio da je u Hrvatskoj bolje nego u Italiji, Španjolskoj ili što ja znam. To je tako, isto kao i ovo što sam rekao da ne možemo očekivati investicije. Nije mi do prepucavanja i ničega. Zašto se vi ljutite što sam ja išao u koaliciju s HDZ-om? Vi komunisti išli ste u koaliciju sa svim ljevičarima i pobijedili – odgovorio je Kerum.

– Komunista danas u Hrvatskoj skoro da nema, pobijedila je Kukuriku koalicija – ispravio ga je Parić s čime se Kerum pomirljivo složio.

Mirko Ramljak (HDZ) rekao je da je ranije bio protiv zapadne obale, ali kako se mora dovršiti. Najavio je da će podržati proračun jer skrbi za branitelje i prihvaćeni su njihovi amandmani u istočnim dijelovima grada.

– Kada se gradila ACI-jeva marina, bunili su se kritičari i pitali zašto, a kada je napravljeno, svi su bili zadovoljni. Bit ću sritan i ponosan kada Kerumova obala bude završena. Bit ćemo svi, ako Bog da, na otvaranju, a kritičarima će biti neugodno. Svi smo mi prošli Nicu, St. Tropez i Monte Carlo, a ovo će biti ljepše – rekao je Kerum i izgubio živce na smijeh novinara.

– Ako ti, gospodine novinaru, nisi bio, ja ću ti platiti pa ćeš vidjeti što je to – poručio je.

Komentara 32

PR
prvaproleterska
10:28 27.12.2011.

A šta komentirat ??? Sve skupa jadno !!!

ZA
zagreb01
10:28 27.12.2011.

pa onda se to odonosi i na gospodina Parića , pa zar i on nije politčar...pa u redu je kolairaju u interessu grada, ane da opstruiraju rad skupštine an štetu nas građana

IT
i_tata_bi_sine
11:48 27.12.2011.

Gojo i Ramljak.Fetivi Splićani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije