Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
škvorčević u krakovu

Papa Ivan Pavao II. uskoro će biti proglašen svetim!

antun škvorčević,stanislaw dziwisz
Požeška biskupija
16.01.2013.
u 20:56

Požešku biskupiju, koja slavi 15. obljetnicu, utemeljio je upravo bl. Ivan Pavao II.

Požeški biskup Antun Škvorčević, kako stoji u priopćenju iz Požeške biskupije, u pratnji katedralnog župnika Ivice Žuljevića posjetio je danas u Krakovu kardinala Stanislawa Dziwisza, nekadašnjeg tajnika pape Ivana Pavla II. koji mu je darovao njegovu relikviju. Biskup je upoznao kardinala s 15. obljetnicom Požeške biskupije koju je utemeljio bl. Ivan Pavao II., s 250. godišnjicom crkve sv. Terezije Avilske u Požegi koju je isti Papa uzdigao na dostojanstvo katedrale, te s 10. obljetnicom kako je blaženik okrunio lik Gospe Voćinske.

- Požeška biskupija prigodom navedenih obljetnica želi svome utemeljitelju i velikom prijatelju Hrvatske u znak zahvalnosti urediti kapelu u kripti katedrale te u nju postaviti i blaženikovu relikviju – objasnio je požeški biskup.

Kardinal Dziwisz je kazao da s radošću daruje biskupu Škvorčeviću relikviju bl. Ivana Pavla II. za Papinu kapelu u požeškoj Katedrali. Posvjedočio je o čudima koja se događaju na zagovor blaženog Pape, dodavši da mu je drago što će on po svojoj relikviji biti bliži vjernicima Požeške biskupije. Spomenuo je da će blaženi Ivan Pavao II. uskoro biti uzdignut na čast svetih. Kardinal Dziwisz darovao je biskupu Škvorčeviću i vrijedan kalež bl. Ivana Pavla II. s patenom, koji nije bio nikome darovan za njegova života.

- Po tom kaležu blaženik će biti na svoj način prisutan medu vjernicima Požeške biskupije koju je osnovao, kad ga prvi biskup kojeg joj je imenovao, bude držao u rukama u najsvetijem trenutku svete mise – kazao je krakovski kardinal koji je na kraju izrazio želju da jednom prigodom posjeti Požešku biskupiju. Biskup Škvorčević je zahvalio kardinalu za znakovite darove koji Požešku biskupiju duboko povezuju s njezinim utemeljiteljem te mu je uručio medalju voćinskog svetišta i svoju knjigu \"Svetište Gospe Voćinske\".

Komentara 3

PR
pravikomunista
21:11 16.01.2013.

Zašto svetac? Svetac je onaj koji ljudima daje kruh, a ne onaj tko im uzima.

PE
peace7
22:07 16.01.2013.

Ne živi čovjek samo o kruhu nego i o svakoj riječi koje izlaze iz Božjih usta: reče Isus sotoni kada ga je iskušavao u pustinji A svi jedemo kruh a na kraju nam je umrijeti, tako da nas ni kruh nemože spasiti a na nama je da i male stvari činimo sa puno ljubavi i sve će biti ok. .SRETNO SVIMA I SVAKO DOBRO!

BA
BabaZaba
08:01 17.01.2013.

Neznam crkvene zakone ali je sramota da da Papa Ivan Pavao II vec nije proglasen Svetim, pa koliko cu onda cekati ja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije