Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNA DRAŽBA

Pamučnu kupila tvrtka unuka glavne državne revizorice Krasić

pamucna krasić
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
02.03.2010.
u 09:18

Na jučerašnjoj 17. javnoj dražbi u Trgovačkom sudu u Karlovcu Pamučna industrija Duga Resa prodana je tvrtki Prave nekretnine iz Zagreba.

Direktor tvrtke koja je kupila posrnulu dugorešku tvornicu 20-godišnji je Luka Ivančić, unuk glavne državne revizorice Šime Krasić. Tvrtka nije registrirana za proizvodnju nego za trgovačku djelatnost. Početna je cijena bila 10 milijuna kuna, a oni su ponudili najviše - 16,8 milijuna kuna i tako nadmašili Tekstilno-doradni centar iz Duge Rese, koji je licitirao do 16,5 milijuna. Osnovali su ga Tvornica čarapa Jadran iz Zagreba, Tvornica konca Unitas iz Zagreba i Galeb iz Omiša. Na dražbi je sudjelovao i Enerom d.o.o. iz Sesvetskog Kraljevca vlasnika Michaela Fredericka Rogića.

 Zagrebačka tvrtka postat će novi vlasnik tvornice ako trideset dana od pravomoćnosti rješenja s dražbe uplati izlicitirani iznos. Luka Ivančić, čija tvrtka ima samo 20.000 kuna temeljnog kapitala, nije želio komentirati zašto je kupio tekstilnu tvornicu.

 Tri milijuna kuna manje

 Višnja Pavlić, sindikalna povjerenica Pamučne, nije zadovoljna postignutom cijenom, koja je tri milijuna manja od iznosa koji je izlicitiran na prošloj prodaji.

 – Razočarana sam cijenom, jer je Pamučna industrija, čija je vrijednost prije osam godina, kada je proglašen stečaj, procijenjena na 105 milijuna kuna, spala na samo 16,8 milijuna. Nadam se da će se novi vlasnik držati uvjeta pod kojima je kupio Pamučnu - nastavak tekstilne proizvodnje, vraćanje dijela radnika na posao i nova zapošljavanja – rekla je Višnja Pavlić.

 Posrednik ili vlasnik?

 Zagrebačka je tvrtka posrednik, paravan, misli sindikalistica, za stvarnoga vlasnika.

 – Stjepan Pavić, vlasnik Glastea iz Klagenfurta, bio je na licitaciji i rekao da je on novi vlasnik. S Pamučnom je godinama surađivao - kupovao nam je pređu, a nedavno je potraživanja od tvornice - oko 780.000 kuna, naplatio iz proizvodnje – upozorila je Višnja Pavlić.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
09:57 02.03.2010.

Ovo je jednostavno članak koji izaziva odgovor - Nije Šima Krasić sa svojom revizijom besplatno radila sve ove godine. Nakupilo se u bake i novca, i usluga, i kontrausluga. Čini mi se da bi ovaj balavac mogao zasjeniti onog razvikanogg biznismena, bankara Košutića. Jer s 20 godina se balavac vjerovatno zna sam vratiti kući. Osim ako nije iz generacije indigo djece. U tom slučaju povlačim primjedbe. Genijalci naprijed, ostali stoj. Genijalci nisu genijalni po prirodi, nego po nasljeđu. Kao što vidimo u svakodnevnoj zbilji hrvatskog blata.

OB
-obrisani-
13:24 02.03.2010.

Daj decko je posteno zaradio pa si kupil fabriku a vi svi ljubomorni, jeb*** odite radit kak i mali. pa si i vi kupite fabriku jeb***. jer si on zaradil i cuval nofce a nije si kupoval nove tenisice i isel u diskace ko svi danas kaj idu u one papaye ili jarune.

OB
-obrisani-
13:25 02.03.2010.

@ ADMINE Gdje su ostali komentari? Svi obrisani? Tek ste promijenili platformu a več radite nepodopštine........... ČEKAM ODGOVOR!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije