Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno dobili dom

P. Matić u Slunju uručio ključeve 23 stana braniteljima invalidima

uručenje stanova slunj (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/4
17.12.2012.
u 15:14

Izgradnju su financirali Vlada RH, Ministarstvo branitelja, Ministarstvo obrane i MInistarstvo graditeljstva i prostornog uređenja

- Kao ministar branitelja susrećem se s teškim situacijama. Nema veselih i sretnih priča. Zato sam sretan što 23 obitelji napokon dobivaju ključeve svojih stanova. Nakon godina čekanja dočekali su da se napokon usele. Ministarstvo će i dalje raditi na stambenom zbirnjavanju stradalnika Domovinskog rata. Zbrinuli smo hrvatske ratne vojne invalide s najvećim stupnjem oštećenja, veliki dio udovica, a radimo i na braniteljima. Novina je što će na to sada imati pravo i branitelji, koji nisu ranjeni ili oboljeli u Domovinskom ratu. Time se nikako neće oštetiti ratni vojni invalidi, nego izmjenama Zakona omogućujemo stambeno zbrinjavanje svih. Zahtjeva je sve više. Država skrbi o braniteljima i ne dopuštam da se s vama politizira - poručio je ministar branitelja Predrag Matić na svečanosti u Slunju gdje je uručio rješenja i ključeve za 23 stana hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata. 

Izgradnju su financirali Vlada RH, Ministarstvo branitelja, Ministarstvo obrane i MInistarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Četveročlanoj obitelji Zdravka Bijonde ovo je bilo peto preseljenje, sada napokon i posljednje. - Čekao sam punih dvadeset godina. Kada je prije dvije i pol godine bio postavljen kamen temeljec čekali smo dovršetak zgrade. Onda je strpljenje već bilo pri kraju, jer se rok pomicao. Kada su nam u petak javili da je u ponedjeljak dodjela ključeva, sreći nije bilo kraja. Najviše se veseli sin Toni, koji sada više neće morati sobu dijeliti sa sestrom - rekao je Bijonda.

>>Matić: Registar je najčasniji popis koji Hrvatska može objaviti

Komentara 4

TO
tom
15:53 17.12.2012.

htio bih pohvaliti ministra matića. jedan od rijetkih u ovoj vladi koji radi svoj posao korektno.

SA
sandrod
16:13 17.12.2012.

a do kada branitelji , samo branitelji , pa koliko ih se to borilo ......kada će doći na red mladi koji trebaju počet živit ....... i obitelji koje nemaju dom .......

ZE
zelpet
16:54 17.12.2012.

dobro radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije