Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\'\'cesta smrti\'\'

Otvoren most u Mokricama, počeli radovi na Zagorskoj magistrali

Zagorska magistrala (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
11.04.2012.
u 13:25

Izvođenje radova na obnovi Zagorske magistrale u okviru programa Betterment ugovoreno je s tvrtkom Hidroelektra – Niskogradnja d.d. iz Zagreba, a vrijednost ugovora je 51.399.858,37 kuna

Čelnici Hrvatskih cesta i Županije Krapinsko-zagorske u utorak su se okupili pokraj novoobnovljenog mosta Mokrice u Zaboku, čija je sanacija stajala 2,2 milijuna kuna. Počeli su i radovi na obnovi Zagorske magistrale, dionice državne ceste D1, između čvorova Zaprešić i Zabok, u duljini od 16 kilometara, što je u najavio Edo Kos, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, te je pozvao vozače na strpljenje, jer će za kratko vrijeme imati sigurnu cestu pa će moći uživati u ljepotama Zagorja, rekao je Kos.

Izvođenje radova na obnovi Zagorske magistrale u okviru programa Betterment ugovoreno je s tvrtkom Hidroelektra – Niskogradnja d.d. iz Zagreba, a vrijednost ugovora je 51.399.858,37 kuna. Ugovoreni rok izvođenja radova je 14 mjeseci. Promet će se zatvoriti zbog tehnologije izvođenja radova i nemogućnosti reguliranja radova privremenom regulacijom prometa. Preporučeni obilazni smjer je autocesta A2, a vozila koja naiđu na zonu radova bit će usmjeravana na obilazne pravce prema projektu privremene regulacije prometa.

Zadovoljstvo početkom obnove Zagorske magistrale, koja je zbog čestih nesreća prozvana cestom smrti, izrazio je Anđelko Ferke Jmabrek, zamjenik zagorskog župana. Zagorje je dugi niz godina bilo zapostavljeno glede uređenja cestovne infrastrukture, a nova uprava Hrvatskih cesta prepoznala je potrebe Zagorja – rekao je Ferek Jmabrek. Jasmin Krizmanić, zamjenik novog ministra prometa Zagorca Siniše Hajdaša Dončića, najavio je početak gradnje brze ceste Bračak – Marija Bistrica do granice s Varaždinskom županijom.

 

Komentara 1

IB
ifo b
23:02 11.04.2012.

Bože sačuvaj Vas hidroelektre i njihovih koperanata tu kod nas u Slavoniji radili su cestu od 20 km Našice-Bizovac 4 godine i još je nisu završili a novi asfalt koji su postavili prije 6 mj raspada se.A ponašaju se bahato a lokalno stanovništvo tretiraju koda da rade negdje u Africi pa se zato Zagorci čuvajte takvih majstora......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije