Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đurđevac

Otac prijetio i tukao maloljetnu kćer da bi se dokopao 250 kn

Iznuda
Marijan Sušenj/Pixsell
17.03.2010.
u 16:22

Osim što je bio nasilan kod kuće, muškarac je prijetio i zaposleniku Centra. Istražni sudac jučer mu je odredio 48-satni pritvor

Đurđevačko prigradsko naselje Stiska u kojem žive Romi ponovno je bilo poprište obiteljskog nasilja. U glavnoj ulozi ovoga puta našao se 45-godišnjak koji je prijetnjama i batinama prisilio svoju 17-godišnju kćer da mu preda svoj novac.

 Izloženi neugodnostima

 Radilo se o 250 kuna, a ona je taj novac dobila za džeparac u jednoj odgojnoj ustanovi iz koje se vratila prije nekoliko dana. Maloljetnica je prekjučer o iznudi obavijestila Centar za socijalnu skrb u Đurđevcu, a nakon što je za to doznao njezin otac, otišao je tamo i prijetio 35-godišnjem zaposleniku. Djelatnici Centra pozvali su potom policiju koja je nasilnog Roma privela u postaju.

 - Naša djelatnost je takva da smo uvijek izloženi neugodnim situacijama. Na sreću, sve je završilo bez većih posljedica. Što se obiteljskog nasilja tiče, postupali smo prema zakonu i pravilima te smo djevojci osigurali siguran smještaj - izjavila je ravnateljica đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Katarina Birta.

Neslužbeno doznajemo kako to nije bio prvi slučaj nasilja u toj obitelji. Protiv 45-godišnjaka, koji je otprije vrlo dobro poznat policiji, na sudu se već vodi postupak za obiteljsko nasilje.

Nekoliko kaznenih djela

Policija će osim za iznudu novca od maloljetne kćeri 45-godišnjeg Roma teretiti i za prijetnje zaposleniku đurđevačkog Centra za socijalnu skrb te nasilje nad kćerkom, ali i njezinom majkom koja je tada bila u kući. Nasilniku za ta kaznena djela prijeti kazna između šest mjeseci i tri godine zatvora.

Uhićeni Rom jučer je priveden pred istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici, koji ga je, nakon što ga je saslušao, odlučio zadržati u 48-satnom pritvoru. Državno odvjetništvo u tom će vremenu odlučiti hoće li podizati optužnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije