Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
status kbc-a osijek

Osječki HDZ: "Politika se treba odmaknuti od bolnice"

HDZ, zastava (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
12.12.2012.
u 12:47

– KBC Rijeka, iako ima tek 30 kreveta više od Osijeka, ima proračun veći za osam milijuna kuna. Je li trideset kreveta toliko više vrijedi? – pitao se pred osječkim novinarima dr. Vidović.

Politika se treba odmaknuti od bolnice – suglasni su predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić i dr. Dražen Vidović. Glas su "podigli" zbog šuškanja o ukidanju statusa Kliničkog bolničkog centra Osijek.

– Kako bi se zamaglile smjene predstojnika klinike za urologiju i gastroenterologiju, a koje će se nastaviti i na drugim klinikama, puštena je priča koja je sada izmaknula kontroli. Klinički bolnički centar u Osijeku osnovan je 2009. godine. Sada postoji plan otpuštanja oko 500 ljudi. Riječ je o klasičnoj političkoj odmazdi. Konačna odluka nije donesena, ali postoje naznake da bi se mogli osnovati određeni servisi u kojima će oni raditi – objašnjava Kramarić.

Osječki klinički bolnički centar, kako je nastavio, ima najmanji proračun od svih centara, iako se u njega dolazi liječiti oko milijun stanovnika Slavonije i Baranje. Istodobno, kako je rekao, samo u zagrebačkom prstenu ima 27 bolnica.

– KBC Rijeka, iako ima tek 30 kreveta više od Osijeka, ima proračun veći za osam milijuna kuna. Je li trideset kreveta toliko više vrijedi? – pitao se pred osječkim novinarima dr. Vidović.

>> KBC Osijek platio 3 mil. kn kamata. 'Za to je mogao kupiti 3 ultrazvuka!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije